Artık onay vermeden arayamayacaklar...

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK), 888/898'li katma değerli hizmet numaralarına ilişkin tüketicilerden gelen şikayetler üzerine, hatların hizmete açılması için "onay" alınmasına karar verdi.

Artık onay vermeden arayamayacaklar...
Artık onay vermeden arayamayacaklar...
GİRİŞ 20.01.2019 14:19 GÜNCELLEME 20.01.2019 14:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

BTK'ya farklı kanallarla iletilen şikayet başvurularında, tüketicilere  gönderilen mesajlarda "kefilsiz ve şartsız kredi verileceği veya hediye çeki  kazanıldığı" gibi ifadelere yer verilerek, abonelerin 888/898'li katma değerli  elektronik haberleşme hizmet numaralarını aramaya yönlendirildiği belirtildi.

 

 

Tüketicilere mesaj içeriğinde vaat edilen hizmetler sunulmaksızın  yüksek faturalar ile karşılaşılması dolayısıyla yaşanan mağduriyetin giderilmesi  için söz konusu numaralara hatlarının açık olması için onayı bulunmayan  abonelerden 2 ay içinde onay alınmasına karar verildi. Bu sürenin sonunda, onay  vermemiş aboneler için hatları 888/898'li numaralara doğru yapılacak aramalara  kapatılacak.

Yeni aboneliklerde de hatlar 888/898'li numaralara ancak abonenin onay  vermesi halinde açık hale getirilecek, onay vermeyen aboneler için kapalı olacak.

 

 

Hatları 888/898'li numaralarına kapalı olan abonelere, bu numaralara  doğru çağrı başlatması halinde bilgilendirme anonsu ücretsiz yapılacak.

Kurul kararı kapsamında alınan abone onayları kayıt altına alınarak  saklanacak.

YORUMLAR 2
  • Dolapdereli Sabri 5 yıl önce Şikayet Et
    Valla bazı numaralar var engellemekten bıktım, özellikle Ankara alan kodlu bir numara var, arıyor açıyorum kapanıyor, ben geri arıyorum açılmadan kapanıyor, ne çeşit bir psikolojik sorunları var çözemedim, engelledikçe başka numaradan arıyorlar.
    Cevapla
  • Şef 5 yıl önce Şikayet Et
    Cezalar artsın habersiz reklm tanıtım bunlardan bıktık
    Cevapla