Poşet kullanımında son rakamlar açıklandı

Projenin hayata geçtiği ilk 10-15 günlük süreçte kullanım oranında yüzde 65 azalma olduğunu dile getiren Bakan Kurum, hedefin yüzde 90 azalma sağlamak olduğunu vurguladı. Kurum, şu an 440 olan kişi başı kullanım oranını 2023'te 40'a düşüreceklerini söyledi.

Poşet kullanımında son rakamlar açıklandı
Poşet kullanımında son rakamlar açıklandı
GİRİŞ 19.01.2019 14:54 GÜNCELLEME 19.01.2019 16:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bakanlık tarafından Antalya'da bir otelde düzenlenen "2023'e Doğru Türkiye'de Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı"nın açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum plastik poşetlerle ilgili yeni uygulamaya değindi.

 

 

Kurum, artık ülkelerin plastik poşetleri paralı yapmanın yanında yasaklamaya başladıklarını ifade etti.

Kurum, plastik poşet kullanımının yıllık 30-35 milyar adet olduğunu belirterek, şu an 440 olan kişi başı kullanım oranını 2023'te 40'a düşüreceklerini söyledi.

 

 

Bu proje sayesinde bez çanta ve filelerin kullanılmaya başlandığına işaret eden Kurum, vatandaşların kampanyayı benimsediğini belirterek teşekkür etti.

Projenin hayata geçtiği ilk 10-15 günlük süreçte kullanım oranında yüzde 65 azalma olduğunu dile getiren Kurum, hedefin yüzde 90 azalma sağlamak olduğunu vurguladı.

YORUMLAR 7
  • isa 5 yıl önce Şikayet Et
    ama bana doğada çözülen poşetmi veriyorlar da çevreyi korumuş oluyoruz. plastik ambalajlarla ilgili yorumları arkadaşlar yapmışlar zaten daha diyecek yok.
    Cevapla
  • Hangi kafadasınız 5 yıl önce Şikayet Et
    Poşetse mesele ürünlerin ambalajları kese kağıdımı onlar daha katmerli plastik değilmi...
    Cevapla
  • Hasancan 5 yıl önce Şikayet Et
    Poşeti kısıtladınız yerine birşey koyun. Bezden çantalar üretin dağıtın. Elle mi taşıtalım ürünleri?
    Cevapla
  • Selçuklu 5 yıl önce Şikayet Et
    Gıda firmalarının hemen hemen tüm ürünleri naylon içerisinde satılıyor. Bunlar sağlığa faydalı mı acaba. Marketlerde poşet paralı olunca sağlığımız düzelecek mi? İçeceklerin çoğu pet şişelerde. Madem naylon zararlı, yiyecekler kağıt ambalajda satılsın, içecekler cam şişelerde satılsın
    Cevapla
  • medetres 5 yıl önce Şikayet Et
    Neden acaba ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle