İmzalar atıldı! Katar ile yeni dönem başladı

İlk yurt dışı ofisini Doha’da açan Mental HR - Consultancy, bu adımla Türkiye ile Katar arasında insan kaynakları, yönetim danışmanlığı ve yetenek yönetimi alanında ‘bilgi ihracatı’ dönemini başlattı.

İmzalar atıldı! Katar ile yeni dönem başladı
İmzalar atıldı! Katar ile yeni dönem başladı
GİRİŞ 17.01.2019 16:11 GÜNCELLEME 17.01.2019 16:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Mental Qatar’ın kuruluşuna ilişkin protokol, Mental HR - Consultancy ile Katarlı ortağı AL Majal International arasında imzalandı. Mental Qatar’ın kuruluşuna ilişkin protokol, Mental HR - Consultancy ile Katarlı ortağı AL Majal International arasında imzalandı. Törende Mental Kurucusu Abdulkadir Karagöz ile AL Majal International Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Mohamed Falah J.J. Al-Thani de hazır bulundu.

 

 

İLK ADIM KATAR İLE ATILDI

İmza töreni sonrası açıklama yapan Abdulkadir Karagöz,“Kurulduğumuz günden itibaren öncelikli hedefimiz, ülkemizin insan kaynağı ihtiyacı ve mevcut yeteneklerinin fotoğrafını çekmek oldu. İhtiyaç duyduğumuz kaynakların Türkiye’ye kazandırılması ve genç yeteneklerin geliştirilmesi için projeler gerçekleştirdik. Ülkemizin yetkin insan kaynağı ve ürettiğimiz ürün / hizmetlerin markalaştırılması adına uluslararası ilk adımımızı dost ve kardeş ülke Katar ile atıyoruz. ‘Bilgi merkezi Türkiye’ vizyonuna hizmet edecek bu adımla, Türk insan kaynağının uluslararası şirketlerde daha çok rol almasını sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca Katarlı şirketlerin ülke içi ve uluslararası alanda yapacağı yatırımlara da yönetim danışmanlığı hizmeti vereceğiz.” dedi.

 

 

Mental Qatar ile ilk yurt dışı ofislerini açtıklarını ifade eden Karagöz, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’de edindiğimiz ‘know-how’ Katar’da yapacağımız çalışmalara katkı sağlayacak; insan kaynakları alanında geliştirdiğimiz işe alım, yetenek yönetimi, yönetim danışmanlığı ve ölçme değerlendirme programlarıyla Katar’daki şirketlere danışmanlık yapacağız. Uluslararası alanda kurduğumuz bu iş birliği, markalaşma hedeflerimize bizi bir adım daha yaklaştıracak. Küresel danışmanlık şirketleri arasına giren ilk Türk firması olmayı ve 2030 yılına kadar 50 yurt dışı şube açmayı hedefliyoruz.”

BİLGİ İHRACATI DÖNEMİ BAŞLIYOR

Yüksek teknoloji ve bilgi üreterek katma değerli ihracat hedefine ulaşılabileceğini ifade eden Karagöz, şunları söyledi:

“Türk şirketlerinin uluslararası arenada köprüler kurması, bilginin toplanması ve analiz edilmesi adına danışmanlık hizmetleri büyük rol oynuyor. Bu projeyle birlikte insan kaynakları, yönetim danışmanlığı ve yetenek yönetimi alanında ‘bilgi ihracatı’ dönemini başlatıyoruz.” 

KATAR İLE İŞBİRLİĞİ ARTARAK DEVAM EDECEK

“Türkiye ile Katar, ekonomik ve sosyal birçok alanda ortak çalışmalar yürütüyor. Bilgi danışmanlığı alanında yaptığımız bu çalışmayla birlikte hem ülkemizdeki nitelikli insan kaynağının Katar’daki projelerde rol almasına katkı sağlanacak hem de Türkiye ve Katar arasındaki iş birliği güçlenecek. Ayrıca yabancı yatırımların Türkiye’ye kazandırılmasına da katkı sağlamış olacağız.”

'TÜRKİYE'DEKİ KNOW-HOW'I ÜLKEMİZE TAŞIYACAĞIZ'

AL Majal International Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Mohamed Falah J.J. Al-Thani ise ortaklıkla ilgili olarak şunları söyledi:

“Mental HR - Consultancy ile kurduğumuz iş birliği çerçevesinde ilk adımımızı Mental Qatar ile attık. Şirketin Katar’da yapacağı çalışmalar bizler açısından son derece önemli olacak. İnsan kaynakları, yetenek yönetimi ve yönetim danışmanlığı alanında Katar’da yapacağımız çalışmaları daha verimli hale getireceğiz ve Türkiye’deki ‘know-how’ı ülkemize taşıyacağız.”

20 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Mental HR - Consultancy, Kurulduğu ilk günden itibaren 55 binin üzerinde mülakat gerçekleştirerek, 20 binin üzerinde kişinin özel sektörde istihdam edilmesine aracılık etti.

2030'DA SAYI 50'YE ULAŞACAK

Bugün Türkiye’de 4 ofisiyle çözüm ortaklarına hizmet sunan şirket, Mental Qatar ile 5. ofisine ulaşıyor. Kısa bir süre içerisinde Azerbaycan, Kuveyt ve Malezya’da da yeni ofisler açacak olan Mental HR, 2023’te 10, 2030’da 50 yurt dışı ofisiyle küresel ölçekte hizmet vermeyi hedefliyor.  

YORUMLAR 1
  • Betül 4 yıl önce Şikayet Et
    Abdulkadir Karagöz'ü bizim üniversiteye geldiğinde dinlemiştim, genç olmasına rağmen gayet başarılı birisi, tebrik ediyorum kendisini
    Cevapla