Sağlıklı beslenmeye pratik çözüm

Sağlıklı beslenmeyi pratikleştirmeye yönelik Ar-Ge çalışmalarının ilk etabını tamamlayan Duru Bulgur, lezzeti ve doğallığıyla sofraları tamamlayacak yeni bakliyat ürünü Duru Pratik’i geliştirdi.

Sağlıklı beslenmeye pratik çözüm
Sağlıklı beslenmeye pratik çözüm
GİRİŞ 16.01.2019 14:58 GÜNCELLEME 16.01.2019 14:58

Nesillerin iyi beslenmesine yönelik sağlıklı ürünler için çalışan Duru Bulgur, inovasyon ve Ar-Ge'ye yaptığı yatırımların meyvelerini topluyor. Duru Bulgur, hem zamanı, hem sağlığı, hem de lezzeti önemseyen, yoğun bir iş temposunda çalışan insanlar için Duru Pratik’i geliştirdi. Duru Pratik, haşlanmış börülce, haşlanmış kırmızı fasulye, haşlanmış fasulye ve haşlanmış nohut olmak üzere 4 çeşitten oluşuyor.

Üretim süreci 2 yıl sürdü

Duru Bulgur Gıda Mühendisi Ece Duru, Duru Pratik’in hem pazar hem de tüketici için yeni bir ürün olduğunu belirterek, “Lezzetli bir ürün üretirken aynı zamanda raf ömrü uzun, sağlıklı, doğal içerikli ürün çıkarmak araştırma ve zaman istiyor. Tüm bunların yanında tüketiciye inovatif ürün sunmak da çok önemli. Laboratuvarda yüzlerce reçete çalışıldı. Reçetemiz tamamlandıktan sonra ürünün seriye geçiş süreci başladı. Duru Pratik ürünlerinin tüm süreçleri 2 yılda tamamlandı” dedi.

Kendi ambalajı ile kendi suyunda pişiyor

Duru Pratik ürünleri sadece kuru bakliyat, su ve tuz içeriyor. Kendi ambalajı ile kendi suyunda pişiyor ve sterilize oluyor. Sterilizasyon yüksek sıcaklık ve kısa sürede kapalı şekilde gerçekleşiyor ve raf ömrü uzun bir ürün doğuyor. Duru Pratik ambalajı Bpa free ambalaj. Sterilizasyon sırasında Bisfenol A (Bpa) kimyasalının ürüne geçmesi söz konusu değil. Aynı zamanda alüminyum katmanı içermiyor. Bakliyatlar tamamen doğal üretim sürecini kaybetmeden paketleniyor.