TMSF Başkanı noktayı koydu: Satılmayacak

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, "Boydak Holding'in satılması gibi bir düşüncemiz yok. Mahkeme süreci zaten devam ediyor. Mahkeme sonuçlanana kadar milletin emaneti olan Boydak’ı yönetmeye devam edeceğiz" dedi.

TMSF Başkanı noktayı koydu: Satılmayacak
TMSF Başkanı noktayı koydu: Satılmayacak
GİRİŞ 14.01.2019 10:52 GÜNCELLEME 14.01.2019 10:52

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Boydak Holding'in kurucularına göre daha fazla kar etmesine yönelik, “Şirketin bütün mali hareketlerini kayıt altına aldık. Kayıt dışı hiçbir işlemimiz yok” açıklamasında bulundu. Şirketin satılacağına yönelik iddialara da cevap verdi. 

ayseri’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Boydak Holding'in 2018 karı açıklandı.

856 milyon TL'lik net kar

Boydak Holding'in Ocak-Aralık konsolide vergi öncesi karı yüzde 33,7 artışla 1 milyar 111 milyon TL'ye ulaştı. Aynı dönemde net kar ise yüzde 25,3 artışla 856 milyon TL oldu.Şirketin toplam ihracatı ise yüzde 5,1 artışla 391 milyon dolara ulaştı.

Kayıt dışı işlem yok

Toplantıda konuşan TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, şirketin kurucularına göre daha fazla kar etmesine yönelik, “Şirketin bütün mali hareketlerini kayıt altına aldık. Kayıt dışı hiçbir işlemimiz yok” açıklamasında bulundu.

Satış söz konusu değil

Gülal "Boydak Holding'in satılması gibi bir düşüncemiz yok. Mahkeme süreci zaten devam ediyor. Mahkeme sonuçlanana kadar milletin emaneti olan Boydak’ı yönetmeye devam edeceğiz. Arapların ya da başka sermaye gruplarına satışı söz konusu değildir" dedi.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK