Türk iş insanları Malta vatandaşlığına geçti

Sabancı ailesinin de aralarında bulunduğu çok sayıda iş insanı Malta vatandaşlığına geçti. Malta'nın Resmi Gazetesi'nde yayınlanan bilgilere göre, vatandaşlık alanlar arasında Suzan Sabancı Dinçer, Çiğdem Sabancı, Şevket Sabancı, Abdi İbrahim, Kurukahveci Mehmet Efendi'nin yönetici kadrosundaki bazı isimler yer alıyor.

Türk iş insanları Malta vatandaşlığına geçti
Türk iş insanları Malta vatandaşlığına geçti
GİRİŞ 04.01.2019 09:06 GÜNCELLEME 04.01.2019 10:42
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Sabancı ailesi başta olmak üzere, Türkiye'den bazı iş adamlarının Malta vatandaşlığına geçtiği öne sürüldü.

 

 

Malta’da her yıl belli sayıda yabancı yatırımcıya vatandaşlık verilmesini sağlayan ve tam ismi Citizenship by Investment (Yatırım ile Vatandaşlık) olan programa girenlerin isimleri açıklandı.

Listede Türkiye’den de dikkat çekici isimler yer aldı.

 

 

Sabancı Ailesi’nden Malta vatandaşı olanlar kimler?

Çeşitli ülkelerden 3 bin kişinin yer aldığı listede Sabancı ailesinden birçok isim var. Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanvekili ünlü işadamı Erol Sabancı’nın kızları Çiğdem Sabancı Bilen ve Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer listede en çok dikkat çeken isimler oldu.

Listede ayrıca Suzan Sabancı Dinçer’in çocukları Ceyda Sabancı Dinçer ve Haluk Akay Sabancı Dinçer ile Çiğdem Sabancı Bilen’in eşi Faruk Bilen ve iki çocuğu Gözdem ve Gizem Bilen de var.

Milyar dolar serveti olan iş adamları vatandaşlığını değiştirdi

Forbes’a göre, Çiğdem Sabancı Bilen'in 1.2 milyar dolar, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'in ise 1 milyar doların üzerinde serveti bulunuyor.

Malta’dan vatandaşlık alanlar arasında Sabancı ailesinden sadece Erol Sabancı’nın kızları yer almıyor. Esas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Sabancı’nın torunları Can Köseoğlu, Kazım Köseoğlu, Zeynep Köseoğlu, Irmak Köseoğlu da 2014’te AB’ye giren ülkeden vatandaşlık alanlar arasında.

Rekortmen avukat

Türkiye’deki kazancıyla 2017’de gelir vergisi rekortmenleri arasına 10’uncu sırada yer alan, Twitter’ın da Türkiye’de avukatlığını yapan Gönenç Gürkaynak ile avukat eşi Serra Ayşe Başoğlu Gürkaynak’ın da listede yer alması dikkat çekti.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan avukat Gönenç Gürkaynak, bir buçuk yıldır Türk pasaportunun yanı sıra Malta pasaportuna da sahip olduğunu belirtti. Çifte vatandaş olduğunu ifade eden Gürkaynak, "10 yıldır haftada 3 uçuş yapıyorum. Malta pasaportundan kimse vize istemediği için, seyahat kolaylığı beni memnun ediyor" dedi.

Kurukahveciler de Malta vatandaşı oldu

Kurukahveci Mehmet Efendi markasıyla bilinen Akyürek Pazarlama’nın sahipleri Hulusi Kurukahveci, Nezlihan Akyürek Kurukahveci, Hulusi Doruk Kurukahveci de vatandaşlık için Malta’yı seçen Türkler arasında.

Abdi İbrahim’in yöneticileri dikkat çekti

Malta’dan vatandaşlık alan işadamları sadece Sabancılar’la sınırlı değil. Abdi İbrahim’in patronu Nezih Barut, kardeşi Nesrin Esirtgen ve oğlu İbrahim Barut, Orta Anadolu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Karamancı, Reha Tekstil’in sahibi Mehmet Reha Demirdağ, Arvento Genel Müdürü Özer Hıncal da Malta vatandaşlığı’na geçen isimler arasında yer alıyor.

İNGİLİZLER TÜRKİYE'YE AKIN ETTİ

Türkiye, vatandaşlık kanunundaki "gerekli yatırım miktarlarının" düşürülmesinden bu yana 100 milyon dolarlık yatırım ve 250'nin üzerinde vatandaşlık başvurusu alırken, 2019'da başvurularda patlama yaşanması bekleniyor. Eylül ayı sonunda yapılan düzenleme ile Türk vatandaşlığı kazanımında 2 milyon dolarlık sabit sermaye yatırımı şartı 500 bin dolara, taşınmaz alımındaki 1 milyon dolarlık sınır ise 250 bin dolara düşürülmüştü.

Yabancılara vatandaşlık başvurusu için aracılık hizmeti veren VIPTurkishPassşirketinin Üs Yöneticisi (CEO) Akın Atalay, Türkiye'de ev alımına en çok Arap ülkeleri, İran ve Türki Cumhuriyetlerden ilgi gösterildiğini belirten Atalay, sanıldığının aksine Avrupa ülkelerinde de Türkiye'ye yoğun bir talep olduğunun altını çizdi. Atalay, ""İngilizlerden çok telefon alıyoruz. On binlerce İngiliz, Alman, Rus Alanya’da, Antalya’da yaşıyor" ifadelerini kullanmıştı

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 15
  • isyankar akpli 5 yıl önce Şikayet Et
    Kısaca estonya feribotu sendromu
    Cevapla
  • cüno 5 yıl önce Şikayet Et
    Vergileri kim topluyor maltamı türkiyemi
    Cevapla
  • osmanoglu osman 5 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı zamaninda avrupa halki Osmanlı tebâsina girmek icin can atarlardi.O zaman Osmanli tebâsina girenler bugün geri dönüşüm icindeler. yoksa kim devletini vatanini birakirda bir kefere tebâsina girmek ister ki....?
    Cevapla
  • SuatE 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk Vatandaşlığından çıkarılsın bugüne kadar verilmiş teşvik varsa geri alınsın
    Cevapla
  • Türkmehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir Türk gidip başka bir ülke vatandaşlığına geçmişse o ruhundaki duyguyu yitirmiş demektir. Bizler Türkiye Vatandaşlığını Ceddimizin kanıyla almışız, o kan ve bu beden yaşadıkça Anadolu yurdumuz, Türk kimliğimiz olarak kalacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle