Tamamı ithal ediliyordu! Yerli olarak üretildi

Dünyada birkaç firmanın ürettiği, kamu ve özel laboratuvarlarında yüz binlerce tüketilen, gıdalarda kanserojen aflatoksinlerin tespitinde kullanılan kitler yerlileştirildi.

GİRİŞ 03.01.2019 14:15 GÜNCELLEME 04.01.2019 08:41
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter’dan yaptığı açıklamada, gıdalarda kanserojen aflatoksinlerin tespitinde kullanılan ve tamamı ithal edilen kitlerin yerlileştirildiğini belirtti.

 

Varank, dünyada birkaç firmanın ürettiği, kamu ve özel laboratuvarlarda yüz binlerce tüketilen bu ürünün ihtiyacının artık TÜBİTAK MAM’ın geliştirdiği “Aflamam” ile karşılanacağını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanlığı “Aflamam”ı kullanacak

İmzalanan protokolle Tarım ve Orman Bakanlığının bundan sonra yerli ve milli olarak üretilen “Aflamam”ı kullanacağını dile getiren Varank, “Bu güzel gelişmeye öncülük eden Tarım ve Orman Bakanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Varank, Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan çalışmanın, ‘kamu alımlarının Türkiye sanayisinin teknolojik yoğunluğunun yükseltilmesi ve yerli üretimin teşvik edilmesi açısından güzel bir örnek teşkil ettiğini söyledi.

YORUMLAR 20
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    iyide bunların makinalarını hangi firma yapıyor bide onu açıklayın bakalım
    Cevapla
  • hayırdır 5 yıl önce Şikayet Et
    Niye merak ettin?
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    İşte bunları duymak istiyoruz bize bunlarla gelin milli olmak yabancıyı işin içine katmadan %100yerli ve milli üretimdir. Emeği geçen her keze teşekkür ederim
    Cevapla
  • gokhan 5 yıl önce Şikayet Et
    her keze nedir ?
    Cevapla
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah türkiyemin ve bütün müslümanların yardımcısı olsun âmin
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun yapanlardan işte yerli ve milli ne demek diyenlere yerli ve milli bu demek herşeyimizi kendimiz yapacağız bunu yapabilmek içinse aklımızın kodları duygusal kodlarımız evanjelik abd yi sevmeyecek bu vatana hizmet için atacak o kalp ve duygular bu yerli ve milli duygularla yapılacak bu işler. Çok mutlu oldum herkesi seviyorum reiss Allah sana uzun ömür versin.
    Cevapla
  • Vatandaş hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım, iyi, güzel, hoş ama saman???
    Cevapla
  • Banazlı 5 yıl önce Şikayet Et
    Bilim Sanayi veTeknoloji Bakanına sorulacak soru bu olmasa gerek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle