Devletten yeni evlenenlere büyük hediye

Geçtiğimiz aylarda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından 1 Ocak 2019 tarihine kadar geçerli olacağı duyurulan beyaz eşya, mobilya, konut satışları, otomobil sektörü gibi pek çok sektörü yakından ilgilendiren KDV ve ÖTV indiriminin 3 ay daha uzatılması haberi, dünya evine gireceklere yeni yıl hediyesi oldu.

Devletten yeni evlenenlere büyük hediye
Devletten yeni evlenenlere büyük hediye
GİRİŞ 03.01.2019 06:51 GÜNCELLEME 03.01.2019 06:51
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Beyaz eşya, mobilya, otomobil gibi kalemlerde daha makul fiyatlarla satın almalara imkân sağlayan ÖTV ve KDV indiriminin 3 ay daha devam etmesi hem esnafın, hem de vatandaşın yüzünü güldürdü.

 

 

Enflasyonla topyekûn mücadeleye, ekonomide dengelenmeye ve istihdama destek amacıyla başlatılan ÖTV ve KDV indirimlerinin destekçisi Modoko Mobilyacılar Sitesi’nde, yeni yıl itibariyle ziyaretçi sayısında artış gözlendi.

MOBİLYADA KDV ORANI YÜZDE 18’DEN YÜZDE 8’E İNDİRİLDİ

Modoko’da birbirinden farklı tasarımdaki mobilyalar, klima, buzdolapları, dondurucular, çamaşır makinesi, çamaşır kurutma makinesi, elektrikli süpürgeler, ev işlerinde kullanılan gıda öğütücüleri ve karıştırıcıların ÖTV’si sıfırlandı.

 

 

Mobilyada KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e indirildi. Beyaz eşyadan alınan ÖTV yüzde 6.7’ydi. Bu gelişmeyle birlikte hem beyaz eşya satıcılarının satışlarının artması, hem de diledikleri mobilyaları almak isteyen yeni evleneceklerin rahatlatılması hedefleniyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Kolaylaştırın 5 yıl önce Şikayet Et
    Evlenecek gençlerimizin ailelerinin aşırı isteklerde bulunup gereksiz harcamalar yaptırmaya çalışmaları maalesef gençlerimizin evlenmelerini zorlaştırmaktadır gençlerimizin yuva kurabilmeleri için gereksiz isteklerin ortadan kaldırılması lazım.
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    1,5 sene toplu aldığım kaliteli beyaz eşya seti buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, ankastre ocak ve fırın 5500 iken ve hepsi a++ a+++ inox iken şuanda sadece buzdolabım. 3,500'e sözde indirimli satılıyor. Aynı buzdolabı aynı firma bu nası bi değişim? ALLAH(c.c) milletimizin yardımcısı olsun. Birde evlenen erkek adaylara söylüyorum tüm olay eşinizde bitiyor karınca kararınca razı olursa hem çok güzel düğün yaparsınız hemde uygun fiyata evlenirsiniz. Tüm olay bayanlarda bitiyor.
    Cevapla
  • Bekar 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu devirde evlilik çok zor, evlenmek için gereken para 50 bin tl en az. Gereksiz bir harcama, ekonomiye zarar... Bu alışılmış adetler yüzünden yuva kurmak sadece zengine mümkün
    Cevapla
  • vatandaş rıza 5 yıl önce Şikayet Et
    güldürme beni 50 bine nerde evleniyorsun 50 bine evlenebiliyorsan hemen evlen hiç durma bedava..senin 50 binin bilezikle düğün salonuna gidiyor..bir gelinliğin kirası 7 bin tl.
    Cevapla