Enerjisi yüksek ürünlere kırmızı etiket geliyor

Okul kantinlerinde yeni bir dönem başlıyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli okul kantinlerinde satılan ürünlerde 'Okul Gıdası' logosunun kullanılacağını açıkladı. Yeni düzenleme gelecek öğretim yılından itibaren uygulanmaya başlayacak.

GİRİŞ 02.01.2019 11:35 GÜNCELLEME 02.01.2019 14:08
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesi'nde "Okul Kantinlerinde Satışa Sunulacak Gıdalar ve Bu Gıdalarda Kullanılacak Logo Uygulamasına İlişkin İş Birliği Protokolü" imzaladı.

 

 

KANTİNLERE YENİ UYGULAMA

İmza töreninde konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli okul kantinlerine yönelik yeni uygulamanın detaylarını açıkladı.

 

 

LOGOSUZ GIDA OLMAYACAK

Okul kantinlerindeki gıdalara bugünden itibaren "Okul Gıdası" logosu konulacağını belirten Bakan Pakdemirli, gelecek öğretim yılından itibaren logosuz ürün satılmayacağını söyledi.

Bakan Pakdemirli ayrıca gıdalarda trafik ışıkları uygulamasına geçileceğini açıkladı. Buna göre enerji yoğunluğu yüksek ürünlerin daha az tüketilmesi için üzerinde kırmızı renk olacak.

YORUMLAR 2
  • Özel 5 yıl önce Şikayet Et
    Umarız sadece kantinler değil tüm marketler ve fesfood satıcılarınıda bu kapsama alırlar ama ne gezer sadece 180 gün ve yarım öğün açık okullar dışında çocuklar bu gıdaları tüketmeye devam eder yani sadece kantinleri hedef alan bir uyğulama bazı marketlerin ekmeğine yağ sürme operasyonu.
    Cevapla
  • Fizikçi 5 yıl önce Şikayet Et
    Gıdalara logo vermek yetmez sayın yetkilliler. Bu ülkede zaten herşey için yeterince kanun, yönetmelik ve düzenleme var. Önemli olan bu düzenlemeleri rüşvet almadan hakkı ile denetleyebilecek ahlaka sahip denetim görevlileridir.
    Cevapla