Türkiye'den petrol ve doğalgaz hamlesi!

Yapılan yatırımların önemini vurgulayan Enerji Bakanı Dönmez, doğalgaz ya da petrol çıkarımı konusunda ümitli olduklarını söyledi.

GİRİŞ 02.01.2019 08:26 GÜNCELLEME 02.01.2019 09:38
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bolu'nun Göynük ilçesinde yerli kömürden elektrik üretimi yapan Aksa Enerji Santrali'ni ziyaret etti.

 

 

Bakan Dönmez, yaptığı açıklamada, yerli ve yenilenebilir kaynakların ülke ekonomisi açısından son derece önemli olduğunu söyledi.

TANAP'IN ÖNEMİNE VURGU

 

 

Bakan Dönmez, bu yıl hayata geçirilen projelere de değinerek, bunlardan birinin Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) olduğunu dile getirdi.

Doğalgazı ağırlıklı olarak komşu ülkelerden aldıklarını vurgulayan Dönmez, TANAP ile Azerbaycan'dan 16 milyar metreküp taşıma kapasitesine sahip yeni hat çektiklerini, bunu Haziran ayında işletmeye aldıklarını kaydetti.

6 MİLYAR DOLARLIK PROJE

O hattın bir kısmının Türkiye'den Avrupa'ya doğru gideceğini anlatan Dönmez, şunları kaydetti: "Söz verdik, yaptık. Yine STAR Rafinerisi Türkiye'deki 4.-5. rafinerimiz olarak hizmete girdi. Aşağı yukarı 6 milyar dolarlık bir projeyi hayata geçirmiş olduk. Diğer önemli projemiz de Türk Akımı. İnşallah önümüzdeki yılın sonlarına doğru onu da işletmeye açacağız.

ASIL BEKLENTİMİZ KENDİ KAYNAKLARIMIZDAN ÇIKARMAK

Deniz kısmındaki işlemleri tamamlanmış durumda. Orada da ilerleme söz konusu. Ama asıl beklentimiz tabii, bunları yurt dışından değil, kendi kaynaklarımızdan, topraklarımızdan, denizlerimizden çıkartmak. Onun için de Fatih sondaj gemimiz ile ilk sondajımıza başladık.

DUA BEKLİYORUZ

İnşallah önümüzdeki 2-3 ay içerisinde ilk neticeyi almayı ümit ediyoruz. Biz ümitliyiz, sizden ilk sondajda doğalgaz ya da petrolü bulmak için dua bekliyoruz, özellikle enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için."

YORUMLAR 49
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah çıkar eğer çıkarsa sayın bakan tarihe geçer ondan sonra Türkiye'yi tutabilene aşk olsun
    Cevapla
  • Hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Çıkarın artık gına geldi.Ülkemizde Petrol olduğunu bilmeyen yok ama çıkarmak YÜREK ister.Lütfen bir yürekli çıksın artık.
    Cevapla
  • MEMUR 5 yıl önce Şikayet Et
    ne ümitleri mi varmış..hepiniz istifa etmelisnz dogal gaz yada petrol bulamzsanız,rumlarn israillerin mısırın bulgunu siz bulamıyorsanız bunun adı becerikszlik hatta hainliktr.
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Hemde çok petrol ümüz var.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    ''Türkiye'de petrol var ama çıkarılması engellenmiş'' Bir şehir efsanesidir.Ancak şu mümkündür, eski teknoloji ile maliyeti kurtarmaz denilip kapatılan kuyular, yeni teknoloji kullanılarak verimli hale getirilebilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle