Türkiye’nin datasına 2 milyar TL yatırım

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, ‘Türkiye’nin datası Türkiye’de kalsın’ amacıyla sektöre 2 milyar lira yatırım yaptıklarını açıkladı. 2019 hedefleri arasında dijital ihracatı artırmak olduğunu belirten Terzioğlu, “Afrika, Güney Amerika ve Asya’da da yeni ülkeler ekleyerek bunu genişletmek istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin datasına 2 milyar TL yatırım
Türkiye’nin datasına 2 milyar TL yatırım
GİRİŞ 30.12.2018 09:07 GÜNCELLEME 30.12.2018 10:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Veri merkezlerinin geliştirilmesi alanında özel sektörün yaptığı yatırımlar her geçen gün artıyor. "Türkiye'nin datası Türkiye'de kalsın diye bugüne kadar 2 milyar lira yatırım yaptık" diyen Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "2019'da Ankara'da ve 2020'de Çorlu'daki Avrupa Veri Merkezi'ni de hizmete alarak bu alanda daha da güçlü bir konumda yer alacağız" ifadelerini kullandı.

 

 

ALTYAPIDA REKABET DEĞİL İŞBİRLİĞİ

Fiber altyapı konusunda sektördeki tüm firmaların işbirliği yapmasının önemine dikkat çeken Terzioğlu, "Şirketlerimizin gerçek hak ettiği değere kavuşması ve sektörümüzün gelişimi için mutlaka harekete geçmemiz lazım. Fiber altyapıda önemli olan hakikaten bütün hanelere bunu ulaştırabilmek. Altyapıya erişimi bir rekabet unsuru olmaktan çıkarmamız lazım" dedi. Terzioğlu, yaptığı açıklamada, yıl sonu ve 2019 beklentilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

GELİRDE %22 BÜYÜME

2019'a büyük hedeflerle gireceklerini dile getiren Terzioğlu, Turkcell'in dijital dönüşüm yolculuğunun çok farklı kitle tarafından ilgiyle takip edildiği bir yıl olduğunu söyledi. Terzioğlu, yılın ilk dokuz ayında gerçekleşen güçlü performansları sonrası, 2018 yılı için gelir büyümesini yüzde 20-22 olarak yukarı yönlü güncellediklerini anımsatarak, Turkcell uygulamalarının indirilme sayısının 150 milyondan fazlaya ulaştığını bildirdi.Kaan Terzioğlu, gelecek yıl daha fazla konuşulacak konulardan birinin de 5G olacağını belirterek, mobil altyapı ve servislerin, lüks tüketim hizmeti olmadığına, insanların temel yaşama ihtiyaçlarını karşılayacak ve Türkiye ekonomisini uluslararası rekabete hazırlayacak gereksinim olduğunu söyledi.

DİJİTAL İHRACATTA HEDEF AFRİKA
2018 yılında başlattıkları “dijital ihracat” dönemine atıfta bulunan Terzioğlu, şunları kaydetti: “Bugün Moldova’dan Ukrayna’ya kadar dünyanın çeşitli ülkelerindeki operatörler kendi müşterilerine bizim uygulamalarımızı sunmaya başladı. Hedefimiz 2019 yılında ‘dijital ihracat’ hamlemizi Avrupa, Afrika, Güney Amerika ve Asya’da da yeni ülkeler ekleyerek daha da genişletmek. Dijital uygulamalarımızda ise kendimize üç yıl içinde 1 milyar indirme rakamına ulaşma hedefini koyduk. Yılın üçüncü çeyreği sonu itibariyle 30,3 milyon indirilme sayısına ulaşan BiP uluslararası rakiplerinin taklit ettiği özellikleriyle Türkiye’nin yanı sıra dünyanın da gündemine oturdu.”

VERİ MERKEZİ YATIRIMINA DEVAM

Kaan Terzioğlu, “Türkiye’nin datasının Türkiye’de kalması” vizyonu ile dünya standartlarındaki Turkcell Veri Merkezleri’ni açtıklarını ve açmaya devam edeceklerini belirterek, “2019’da Ankara’da ve 2020’de Çorlu’daki Avrupa Veri Merkezi’ni de hizmete alarak bu alanda daha da güçlü bir konumda yer alacağız. Türkiye’nin datası Türkiye’de kalsın diye bugüne kadar 2 milyar lira yatırım yaptık. Bu konuda Türkiye’nin Turkcell’i olarak üzerimize düşen tüm vazifeleri yerine getirmeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 1
  • Kozanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    bip veri merkezi neden Hollanda gözüküyor önce buna cevap versin. herkese yerli yazılım kullanın diyorlar ama veriyi başka ülkede depoluyorlar. ne anlamı kaldı.
    Cevapla