Canlı hayvan ve et ithalatı bir yıl uzatıldı

Et ve Süt Kurumu’na (ESK) tanınan sıfır gümrük vergili canlı hayvan ve et ithalatı kotası 2019 sonuna kadar uzatıldı.

Canlı hayvan ve et ithalatı bir yıl uzatıldı
Canlı hayvan ve et ithalatı bir yıl uzatıldı
GİRİŞ 28.12.2018 09:38 GÜNCELLEME 28.12.2018 09:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan tarife kontenjanının uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararına göre, önceki kararda "31 Aralık 2018" olan ithalat kotasına ilişkin süre "31 Aralık 2019" olarak değiştirildi.

Bakanlar Kurulu’nun 2017 yılında aldığı kararla ESK’ya sıfır gümrükle, büyük ve küçük baş toplam 975 bin canlı hayvan ve büyükbaş ve küçükbaş toplam 95 bin ton karkas et ithalatı kota tanınmıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayvancılık zaten can cekisiyor üretici üretimden kaçıyor bu karar hepten tehlikeli üretimi bitirir yanlıştan bir an önce dönülmelidir
    Cevapla
  • Levent 5 yıl önce Şikayet Et
    İthalatı uzatmak can çekişen üreticiyi tamamıyla öldürmek olur. Tarım ve hayvancılığın yaygın olduğu ülkemize, tarım ve hayvancılıkla ilgili ürünlerin ithalatı yakışmıyor. İthalata dayalı ihracatı bırakıp, üretime dayalı ihracata başlanılmadığı müddetçe ,hem üreticiler, hem de devlet için bu sorunlar bitmez.
    Cevapla
  • Köylü 5 yıl önce Şikayet Et
    Köyler boşalacak zaten kim kaldı ki kendi yerli gıdamızı arayacağız dağımızda bayırımızda otlayan temiz hayranlarımızın etini sütünü arayacağız ondan sonra ne olacak / kanser verem halsizlik vb hastalıklar artacak eskiden yerdik sarı tereyağümı ne günlerdi köyde üretim üretim yoksa gelecek tehtit altına girer
    Cevapla