Yerli ve milli motorla ilk uçuşunu gerçekleştirdi

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, yerli İHA 'ANKA'nın, yerli ve milli motoru PD-170 ile ilk uçuşunun gerçekleştirildiğini açıkladı.

GİRİŞ 27.12.2018 16:35 GÜNCELLEME 27.12.2018 16:42
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayi Başkanı Demir, yerli İHA'nın ilk uçuş videosunu sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yayınladı.

 

 

Demir, "Yerli İHA'mız 'Anka', yerli ve milli motoru PD-170 ile ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Eksi 10 derece soğuğa rağmen dün geceden beri çalışıp ülkemizi bir alanda daha bağımsızlığa kavuşturan TUSAŞ, TUSAŞ Motor Sanayii (TEI) ve SSB personeline teşekkür ederim. Hayırlı olsun" notunu da paylaştı.

 

 

 

YORUMLAR 20
  • halil ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Hamdolsun RABBİMİZE emeği geçen her kardeşimizden ALLAHIM razı olsun inşaALLAH daha iyileri nasip olur.
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz artık kendine lazım olan ne varsa üretebilecek beceri ve kabiliyete sahip.Tüm mühendis,işçi,amir memur çalışanları tebrik ederiz.İyiki varsınız.
    Cevapla
  • bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada bizden başka motor üzerine bu kadar muhabbet eden ülke var mı merak ediyorum, Türkiye istediği her şeyi yapabilecek güçtedir, yeter ki gölge etmesinler, takoz olmasınlar..
    Cevapla
  • benben 5 yıl önce Şikayet Et
    önce hayırlı olsun tebrikler ama gel görki uçak helikopter motoru yapıpta otomobil motoru yapamamayı nasıl izah edeceğiz.
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Hamdolsun.Allahıma şükürler olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle