Kızılay’dan altın katılım fonu!

Dünyanın değişik coğrafyalarında mazlumlara yardım eli uzatan Kızılay’a destek için KT Portföy ve Kızılay, birçok açıdan Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip “Kızılay’a Destek Altın Katılım Fonunu” hayata geçirdi.

Kızılay’dan altın katılım fonu!
Kızılay’dan altın katılım fonu!
GİRİŞ 27.12.2018 11:49 GÜNCELLEME 27.12.2018 11:49

Sektöre katıldığı 2016 yılından bugüne istikrarlı bir şekilde büyüyen ve sektörde ihtiyaç duyulan katılım esaslı yatırım araçlarının gelişiminde öncü bir konum üstlenen KT Portföy, toplumsal yatırım tercihlerimizde her konjonktürde yer bulan ve bu kapsamda geleneksel yatırım aracı niteliği kazanmış olan ALTIN’ı, “İyilik Yolunda” bir insani faaliyet odağı ile buluşturdu.

“150 yıllık yardım çınarı” Kızılay’ın gün geçtikçe artan insani yardım faaliyetleri ve genişleyen etki alanı sebebiyle ihtiyaç duyduğu finansman kaynaklarına yönelik düzenli ve sürdürülebilir destek sağlamak amacıyla, “Kızılay’a Destek Altın Katılım Fonu”nu kurarak toplumun her kesimine ulaşabilmek için TEFAS aracılığıyla bütün yatırımcıların hizmetine sundu. Böylece yatırımcılar gelecekleri için yatırımlarını “güvenli liman-ALTIN” da değerlendirirken, bugünler için de yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine Kızılay vasıtasıyla ulaşma imkanı bulacaklar.

Milletimizin yardımlaşma duygusunu bütün dünya ile paylaşıyoruz

Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, toplantıda yaptığı konuşmada, “Kızılay 150 yıldır milletimizin yardımlaşma duygusunu bütün dünyada mazlumlarla paylaşan, iyiliğin, yardımlaşmanın amiral gemisidir. İyilik çınarı, Hilal-i Ahmer 150 yıldır kesintisiz sürdürdüğü insani yardım çalışmalarının tamamını yardımseverlerin bağışlarıyla hayata geçirmektedir. Özellikle Kuveyt Türk gibi, tek amacı daha fazla kâr elde etmek olmayan firmalarımız yaptıkları bağışlarla Kızılayımızın gücüne güç katmaktadır. Kuveyt Türk’ün Pakistan depremi sonrası yaraların sarılması için verdiği destek ve Somali’de yürüttüğümüz yardım çalışmalarına katkılarını burada anmak isterim. Kızılayı daha sağlam finansman yapısına kavuşturarak daha fazla mazluma yardım etmek için bir dizi çalışmayı hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bugün burada başlattığımız çalışma da bu çabalarımızın ilk eseridir. Kuveyt Türk ve KFH Capital iştiraki olan KT Portföy ile başlattığımız çalışma sonucu bağışçılarımızın destekleri daha etkin değerlendirilecek ve daha fazla insana yardım eli uzatılabilecektir KT Portföy yetkililerine bu değerli sosyal sorumluluk projesi için teşekkür ediyorum” dedi.

Toplumsal fayda sağlamaktan mutluyuz

Katılım esaslı yatırım fonlarının, özünde, sosyal sorumlu yatırım (SRI-Socially Responsible Investing) yaklaşımına uygun olduğunun altını çizen KT Portföy Genel Müdürü Tayfun Özkan, “Kızılay ile işbirliği içerisinde kurduğumuz bu yatırım fonu ile hem Kızılay’a düzenli ve sürdürülebilir bir kaynak sağlamaktan, hem de ihtiyaç sahiplerine dokunarak toplumsal bir fayda sunmaktan çok mutluyuz.” dedi. Sözlerine “her TEFAS fonunda olduğu gibi “Kızılay’a Destek Altın Katılım Fonu”nda da bir yönetim ücreti bulunmaktadır. Buradaki yenilik, söz konusu yönetim ücretinden fon kurucusu ve yöneticisi olarak KT Portföy’e kalan kısmın %50’sine kadar Kızılay’a düzenli bağış yapılmasıdır. Böylece yatırımcılara her hangi bir ek maliyet oluşturmadan Kızılay’ın “iyilik yolunda” sürdürdüğü faaliyetlerine destek olunacaktır” ifadeleriyle devam eden ÖZKAN, “Diğer taraftan yatırımcılar açısından ise banka ve aracı kurumların TEFAS alt yapısı uyumu sonrasında, doğrudan altın karşılığı olarak da yatırım yapılabilecek “Kızılay’a Destek Altın Katılım Fonu” bir ilk olma özelliğine sahiptir. Böylece yatırımcılar bankalarda bulunan altın hesapları ile fona doğrudan altın cinsinden yatırım yapma imkanı bulacaklar ve fon performansını objektif bir biçimde değerlendirebileceklerdir” diyerek sözlerini tamamladı.

Kızılay’a Destek Altın Fonu’na nasıl sahip olabilirsiniz?

Kızılay'a Destek Altın Katılım Fonu'nu TEFAS sistemi üzerinden tüm banka veya aracı kurumlardaki TL veya Altın karşılığı (altın karşılığı işlemler yalnızca bankalardan yapılan fon alımlarında ve tüm bankalar nezdindeki ilgili altyapı tamamlanınca uygulamaya alınacaktır) hesaplarınızdan kolayca satın alabilirsiniz. Yatırım fonda kaldığı süre boyunca, elde edilen yönetim ücretinin yüzde 50'sine kadar Kızılay'a düzenli bağış yapılacaktır.

Fonun Avantajları

· Altın toplum tarafından tercih edilen, geleneksel bir yatırım aracıdır. Bu geleneksel yatırım aracının bir insani faaliyetle buluşması.

· TEFAS alt yapısı uyumu sonrasında, altın karşılığı yatırım yapılabilen ilk fondur.

· Katılım esaslı (faizsiz) yatırım aracıdır.

· Altına altın kazanma imkanı ile objektif performans takibi.

Kızılay’a altın gibi destek

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK