Bireysel emekliliğe yeni düzenleme

Bireysel emeklilik sistemine otomatik katılım yönetmeliği değişti. Cayma hakkını kullanıp sistemden ayrılanlar 3 yıl içinde yeniden sisteme otomatik olarak dahil edilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı bu süreyi 5 yıla kadar uzatabilecek.

GİRİŞ 27.12.2018 08:58 GÜNCELLEME 27.12.2018 12:30
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Çalışanların işverenleri aracılığıyla otomatik olarak emeklilik planına dahil edilmesine ilişkin esasları belirleyen yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı bu süreyi bir yıla kadar azaltabilecek veya 5 yıla kadar artırabilecek.

 

 

Yönetmeliğin 8. maddesine eklenen maddelere göre, çalışanların 45 yaşını doldurup doldurmadığının tespitinde, emeklilik planına dahil edilmeleri gereken takvim yılının ilk günü esas alınacak.

Bu maddenin yayım tarihi olan bugün itibarıyla emeklilik planına dahil edilmesi gereken çalışanların 45 yaşını doldurup doldurmadığının tespitinde ise 1 Ocak 2017 tarihi esas alınacak.

 

 

İlgili kanunlar kapsamında çalışan sıfatını haiz olmak kaydıyla 18 yaşını doldurmamış çalışanlar da yönetmelik kapsamında emeklilik planına dahil edilecek.

YORUMLAR 32
  • Sefa 5 yıl önce Şikayet Et
    500defa yapsınlar 500defa çıkacagim
    Cevapla
  • naci 5 yıl önce Şikayet Et
    devlet asgari ücret zammını işçiyemi yaptı bankalaramı ayrıca çıkmak istediğimizde yapılan kesintileri kim karşılayacak
    Cevapla
  • Forza 5 yıl önce Şikayet Et
    Bütün bankalarda satmak için uğraşıyorlar. Devlet niye baskı yapıyor anlamıyorum. Yaptirmak isteyen bankaya gider birde kahve içer yaptırir. Zorlama yapmayin lütfen.
    Cevapla
  • GEZGİN 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani zorla mı dahil edileceğiz? Ben zaten bir devlet bankasına özel olarak BES yaptırmışım. İkinciye ne gerek var? İS-TE-Mİ-YO-RUM.
    Cevapla
  • Isci 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben istemiyorum zaten zor yetiyor asgari ücretle zor geciniyorum böyle saçmalık olur 2020tl sanki çok verdiler zam
    Cevapla
  • Kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    Size 5 binde yapılsa daha fazlası dersiniz
    Cevapla
  • abdurrahman 5 yıl önce Şikayet Et
    İsteyene zaten chp zihniyetli arkadaşım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle