2019 Polis memuru maaşları ne kadar?

TÜİK enflasyon verilerini açıkladıktan sonra polis memuru maaşları da araştırılmaya başladı. Emniyet mensubu polis memuru maaşlarına yapılacak olan zam miktarı belli oldu. Peki 2019 Polis maaşları ne kadar oldu?

2019 Polis memuru maaşları ne kadar?
2019 Polis memuru maaşları ne kadar?
GİRİŞ 03.01.2019 11:05 GÜNCELLEME 03.01.2019 11:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yılda 2 dönem zam alan memurların 2019 yılı ilk zammı Ocak ayı içerisinde olacak. Memur maaş zamları, enflasyon farkı, AGİ, ve aile yardımı ücretlerinde de artış olacağı göz önünde bulundurulduğunda 2019 yılında polis maaşlarında ciddi oranda artış olacak. Peki 2019 polis maaşları ne kadar oldu?

 

2019 POLİS MAAŞLARI KAÇ TL OLDU?

TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranına göre 2019 yılı polis memuru maaşları da belli oldu. Yeni Ekonomi Programı’na göre yıl sonu enflasyon hedefi yüzde 20.8 olmuştu.

Buna göre, 2019’da ¼ Polis Memurlarının almaları öngörülen yeni zamlı maaş tutarı 5.339 TL oldu. Bu tutara ek ödemeler dahil değildir. Söz konusu tutar, polis memurunun hizmet yılına, evli bekar olmasına göre değişkenlik gösterebilir.

İSTİFA EDEN MEMUR KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ?

Devlet memurları, kanunda belirtilen esaslara göre memurluktan çekilebilirler ve Çekilme başlıklı 94 üncü maddesinde Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.

Çekilmek isteyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.
Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartıyla bir ay kaydına tabi değildirler. Hükümleri ile (istifa) çekilme müessesesi düzenlenmiştir.

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde; istifa eden Devlet memuruna tazminat ödenmesi mümkün bulunmamaktadır. Ancak, 8.9.1999 öncesi memur olmuş ve 10 yıl memur olarak çalışmış bir kişi, işçi olarak çalışmaya başlar ve emeklilik için istifa ederse kıdem tazminatını alabilmektedir.

YORUMLAR 4
  • .... 5 yıl önce Şikayet Et
    Yakın arkadaşım polis alıyor.600 lira zam oldu maaşlarına
    Cevapla
  • Ibrahim 5 yıl önce Şikayet Et
    Polis maaşları şişirme o kadar alamaz
    Cevapla
  • Napcan 5 yıl önce Şikayet Et
    Eşi çalışmayan 5 çocuklu %20 zamla bu maaş olabilir
    Cevapla
  • NİYAZİ 5 yıl önce Şikayet Et
    Hemen bende polis olmalıyım.
    Cevapla