Asgari ücret belli oldu

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret tutarı belli oldu. 2019 yılında uygulanacak asgari ücret tutarı 2 bin 20 TL olarak belirlendi.

GİRİŞ 25.12.2018 11:19 GÜNCELLEME 25.12.2018 15:12
Bu Habere 296 Yorum Yapılmış

Asgari Ücret Tespit Komisyonu dördüncü ve son toplantısını yaptı. Yeni asgari ücret belli oldu. Yapılan görüşmeler sonrası asgari ücret geçen yıla göre yüzde 26.05 oranında artarak brüt 2558 TL olarak belirlendi. Böylelikle net asgari ücret 2 bin 20 TL oldu.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücreti Tespit Komisyonu'nun dördüncü toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. 

 

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satırbaşları:

İLK TOPLANTI 6 ARALIK'TA

Asgari ücret tespit komisyonu son toplantımızda emeği ve alın teri ile ülkemize değer katan işçi ve işveren kardeşlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 1 Ocak 2019'dan itibaren geçerli olacak asgari ücret için 6 Aralık'ta bu salonda bir araya gelmiştik. İşçi ve işverenlerimizle asgari ücreti daha ideal noktaya getirmeyi hedeflemiştik. 2. toplantıyı TİSK ev sahipliğinde 13 Aralık'ta 3. toplantıyı ise 20 Aralık'ta gerçekleştirdik.

KOMİSYONUN 15 ÜYESİ VAR

Bakanlık olarak biz de işçi ve işverenlerimizi koruyarak ülkemizin insani ve ekonomik kaynaklarına sahip çıkmayı önde tuttuk. Hükümetlerimiz döneminde asgari ücret artışlarımıza bakarak bu hassasiyetimizi görebilirsiniz. 15 üyeden müteşekkil bağımsız komisyonla tespit edilmektedir. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, TÜİK değerlendirmeleriyle bu güne gelmiş bulunuyoruz.

NET ASGARİ ÜCRET 2 BİN 20 TL

Asgari ücret tespit komisyonu nihai kararına göre 1 Ocak itibariyle brüt 2 bin 558 TL, net 2 bin 20 TL olarak belirlenmiştir. Geçen yıla kıyasla yüzde 26,05 artmıştır. 10 Ekim'de enflasyonla topyekün mücadele kapsamında işçimizi enflasyona ezdirmedik. Bu karar oy birliği ile alınmıştır.

YORUMLAR 296
  • Bir yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    14 ve 16 saat çalışan var 2020 tl verecek işveren onu bile çok görüyor bari çalışma saatlerinide 8 saatle kanunlaştırsınlarda görsünler işverenler nasıl oluyormuş
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşaAllah insanları işten çıkaranlar olmaz.
    Cevapla
  • asalet 5 yıl önce Şikayet Et
    isten cıkarmalarıda denetlesin devlet en azından 6 ay mecburi calıstırma getirsin asgariyi cok bulup isci kıyımı yapacaklar olabilir azaltmalar olabilir denge cok onemli piyasayı canlandiracak .tum .imkanları kullanmalıyız ki is verende ayakta durabilsin iscide isini kaybetmesin .dolara endekslenmis bir imalat sistemi .yerli ve milli olmak zorunda .patronlar isletmesini .abd .ve ab .den ..maddi..olarak bağımsız calıstırmalı sermayesini baskısız .yerliye .cevirmelidir .
    Cevapla
  • ReisEmir 5 yıl önce Şikayet Et
    420 tl zam yapılması güzel oldu. Biraz olsun nefes alırlar işçi kardeşlerim iz. İnşaallah bereketini ve hayrını görürler.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Fakirin yüzünü güldürdü Reis, helal olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle