Fırat'ın Doğusu'nda ilk kez kullanılabilir!

Türkiye'nin Fırat'ın Doğusu'na yapacağı operasyon için artık sona yaklaşıldı. Bu operasyonda envantere giren yerli silahlar da belli oldu.

GİRİŞ 24.12.2018 10:32 GÜNCELLEME 24.12.2018 12:19
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Fuat Öner  - Haber7.com

 

Fırat'ın Doğusu'na yapılacak operasyon öncesi Başkan Erdoğan ABD Başkanı Trump'la son görüşmelerini yaptı. Bu sabah saatlerinde bu konuşmanın detayları ortaya çıktı.  Trump Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Suriye sizindir, ben gidiyorum” dedi. Sonrasında kendi sosyal medya hesabından attığı tweette ABD başkanı şu ifadeleri kullandı:

"ERDOĞAN DEDİĞİNİ YAPAR"

 

"Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de DEAŞ'tan geri kalanların kökünün kazınması için ne gerekiyor ise yapılacağı konusunda beni güçlü şekilde bilgilendirdi ve bunu fazlasıyla yapabilecek biri. Türkiye hemen yan tarafta. Askerlerimiz eve dönüyor" ifadelerini kullandı." 

TERÖRİSTLERİ SİLME OPERASYONU

Türkiye'nin diplomatik alanda yazdığı tarihi başarının ardından sıra askeri operasyona geldi. Bu süreçte Türkiye milli savunma sanayisiyle ön plana çıkıyor. Zeytindalı ve Fırat Kalkanı operasyonlarında özellikle İHA'lar ve M60T tanklarıyla teröristleri bölgeden silen silahlı kuvvetler bu kez Milli savunma sanayinin göz bebeği olan SOM seyir füzesini kullanacak.

SOM SEYİR FÜZESİ İLK KEZ KULLANILABİLİR

SOM seyir füzesi (azami 250+ km menzilli) Türkiye’nin en ileri teknolojiyle geliştirdiği muharebe onaylı üst düzey bir silah olarak envanterdeki yerini aldı. TÜBİTAK SAGE tarafından tasarlanmış, yüksek kesinlikli hava platformlarından atılabilen yeni nesil bir seyir füzesidir. Füze, ilk olarak, 4 Haziran 2011 günü İzmir Çiğli hava üssünde Türk Hava Kuvvetleri'nin 100. kuruluş yılı kutlamalarında teşhir edilmiştir. 2006'dan beri tasarlanan füze, Türkiye'nin yerli imkanları ile, kuşbakışı 250(+) km uzaklıktaki sabit ve hareketli hedefleri vurmak için ürettiği ilk füzedir. 

Türkiye'nin Fırat'ın Doğusu'na yapacağı operasyon için artık sona yaklaşıldı. Savunma Sanayi uzmanı Turan Oğuz'un verdiği bilgilere göre: Bu operasyonda envantere giren yeni yerli ve milli silahların da ilk kez kullanılması bekleniyor.

İŞTE İLK KEZ KULLANILMASI BEKLENEN YERLİ SİLAHLAR

TRG-300 Kaplan füzesi (azami 120 km menzilli)

Modernizasyonu yapılmış M60T tanklarımız

40 mm bomba atar monte edilmiş SARP UKSS (Uzaktan komutalı silah sistemi)

L-UMTAS tanksavar füzesi

Kargu Kamikaze IHA

Teber 82

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 37
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Kafirlere ve zalimlere karşı durmak yok Yola Devam inşAllah.Rabbul Alemin Türkiyemizin yolunu hak yol üzerine sabit kılsın.Amin.
    Cevapla
  • mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd ye güven olmaz oyalıyor bizi hemen girmeliydik.
    Cevapla
  • insan 5 yıl önce Şikayet Et
    yorumcularin pkk ypg den hic bir farki yok.tc yi batakliga cekiyorlar sadece tatmin olmak icin maceraya atiliyor.filmin sonu iyi bitmeyecek.
    Cevapla
  • 67 li 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu tuzak bile olabilir ABD sivilleri PKK pyd binalarına yerleştirmiş olabilir Türkiye de vurduğu zaman sivilleri vurdular haberi yapacakları kesin ve o kadar silah nerede toplandıkları na da inanmiyorum Rabbim askerimize ve devletimizce yardımcı olsun
    Cevapla
  • canlı tatbikat 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeni silahları denemek için bu insanlık düşmanı cani YPG liler mükemmel hedef konumunda.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle