Türkiye'ye 3 milyar dolarlık yatırım! Açıklandı

Merkezi Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan Damsco Group'un YKB Mühenned El Masri, BADEER 1. İş Dünyası ve Yatırım Fırsatları Zirvesi'ne 50 ülkeden çok sayıda yatırımcının katıldığını, bu yatırımcıların Türkiye'de 3 milyar dolar değerinde yaklaşık 150 projeyi hayata geçirmeyi hedeflediğini bildirdi.

Türkiye'ye 3 milyar dolarlık yatırım! Açıklandı
Türkiye'ye 3 milyar dolarlık yatırım! Açıklandı
GİRİŞ 21.12.2018 12:43 GÜNCELLEME 21.12.2018 12:43

El Masri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, uluslararası  yatırımcılara çok sayıda fırsat sunduğunu, Damsco Group olarak bu fırsatları  değerlendirmek istediklerini ifade etti.
 
Türkiye'de özellikle ticaret, finans, tarım, sanayi ve teknoloji  alanlarında yüksek potansiyel olduğuna işaret eden El Masri, Türk hükümetinin  uluslararası yatırımcılara sunduğu destek ve güveni takdir ettiklerini söyledi.

Arap yatırımcıların Türkiye'ye olan ilgisine dikkati çeken El Masri,  iki taraf arasındaki doğrudan iletişimin, özellikle ticaret alanındaki yatırımlar  konusunda çok sağlam ve uygun ortamlar oluşturduğunu vurguladı.
 
"Tecrübemizi Türkiye'ye taşımak istiyoruz"
 
Mühenned El Masri, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Ticaret  Bakanlığı'nın desteğiyle İbn Haldun Üniversitesi iş birliğinde 5-6 Aralık'ta  İstanbul'da düzenlenen BADEER 1. İş Dünyası ve Yatırım Fırsatları Zirvesi'ne  Damsco Group olarak katıldıklarını bildirdi.
 
El Masri, zirveye 50 ülkeden çok sayıda yatırımcının katıldığını, bu  yatırımcıların Türkiye'de 3 milyar dolar değerinde yaklaşık 150 projeyi hayata  geçirmeyi hedeflediğini söyledi.
 
Damsco Group'un Suriye, Irak ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde önemli  projelere imza attığını ve yatırım planı yapmak üzere 2017'de Türk pazarına  girdiğini anlatan El Masri, Türkiye'deki ekonomik gelişmeleri yakından takip  ettiklerini bildirdi.
 
El Masri, "Enerji, konut, gıda, finans, maden ve teknoloji gibi  çeşitli sektörlerde faaliyet göstermekteyiz. Tecrübemizi Türkiye'ye taşıyarak  buradaki fırsatlardan faydalanmak istiyoruz. Bu bağlamda söz konusu alanlarda  yatırım planları hazırlıyor ve en kısa sürede bu yatırımları hayata geçirmeyi  hedefliyoruz." diye konuştu.

KAYNAK: AA