Açıkladılar: Türkiye'den ATAK helikopteri alacağız

Filipinler Savunma Bakanlığı helikopter alımı için seçimini Türkiye'nin ürettiği T129 ATAK ile ABD'nin Black Hawk helikopterlerinden yana kullandığını açıkladı. Satış görüşmelerinin birkaç ay içinde tamamlanması öngörülüyor.

Açıkladılar: Türkiye'den ATAK helikopteri alacağız
Açıkladılar: Türkiye'den ATAK helikopteri alacağız
GİRİŞ 13.12.2018 15:21 GÜNCELLEME 13.12.2018 15:26
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Filipinler medyasına konuşan Savunma Bakanı Delfin Lorenzana Kanada'dan alınması planlanan saldırı helikopterinin yerine Black Hawk ve ATAK helikopterlerinin alınacağını belirtti.
 
Makati şehrindeki bir foruma katılan Lorenzana, gazetecilere yaptığı açıklamada savunma bakanlığının helikopter alımı konusunda kararını verdiğini dile getirdi. Masada Kanada'dan Bell 412, İtalya'dan AgustaWestland AW139, Güney Kore'den Surion, ABD'den Black Hawk ve Türkiye'den ATAK opsiyonlarının bulunduğunu belirten Bakan Lorenzana, Locheed Martin firmasının ürettiği Black Hawk seçeneğinin en iyisi olduğunu söyledi. Bakan ayrıca Black Hawk helikopterlerinin yanı sıra Türkiye'den de ATAK helikopterlerinin tercih edildiğini duyurdu.

 

 

Helikopter alımı için sınırlı bütçelerinin olduğunu belirten Bakan Lorenzana, "Mevcut bütçemizle Kanada'nın ürettiği Bell 41 helikopterlerinden sadece 16 tane alabiliyorduk. Surion helikopterlerinden 10 tane alabiliyorduk. Ancak daha sonra Black Hawk için yaptıkları teklifte değişikliğe gittiler. Değişiklik sonrası 16 Black Hawk alabiliyoruz." dedi.
 
Türkiye'den de ATAK helikopterlerinin alınacağını belirten Lorenzana, "Adı ATAK, bir saldırı helikopteri. Sanırım bundan 10 tane ya da 8 tane alacağız." dedi.

YORUMLAR 5
  • İnanan 5 yıl önce Şikayet Et
    Atak motor sorunu çözülmezse zor satılır Benim anlamadığım T 625 gökmen helikopter milli motoru var 1400 gücünde onu niye Atak helikopterinde kullanılmıyor. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor
    Cevapla
  • gizli 5 yıl önce Şikayet Et
    uyumlu olmayabilir
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Gökbey )
    Cevapla
  • Üretelim 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun teknolojimiz ve savunma sanayimiz için üretenlerimizden milli savunma sanayi teknolojimizde daima üretelim her şeyden üretelim çok üretelim tahrip gücü çok etkili mühimmatlar motorlar tanklar toplar elektromanyetik toplar helikopterler uçaklar gemiler radarlar roketler füzeler hava savunma sistemleri uzay araçları ve daha nice çeşitlerini üretelim ve daima ARGE ler yapalım.
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Aminnnn seni Allah söyletiyor:)))
    Cevapla