Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bugün gerçekleştirdiği Para Politikası Kurulu toplantısının ardından faizleri değiştirmediğini açıkladı. Böylece politika faizi yüzde 24 olarak uygulanmaya devam edecek.

GİRİŞ 13.12.2018 14:01 GÜNCELLEME 13.12.2018 14:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu: "Enflasyon görünümünde bir miktar iyileşme gözlenirken, fiyat istikrarına yönelik riskler devam etmektedir"

 

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu: "Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruş korunacaktır"

PİYASALAR DEĞİŞİKLİK BEKLEMİYORDU

AA Finans’ın PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi, 18 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ankete katılan ekonomistlerin tamamı bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında (politika faizi) değişiklik beklemiyordu.

 

YORUMLAR 7
  • Harbi 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis bu faizleri düşür Piyasadan para çekildi... Reis sana haber ulaşmıyormu.. Dolar 6tl olsun ama faizler düşsün Esnaf bitmek üzere..
    Cevapla
  • Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Yuksek faiz piyasayi olduruyor faizin yuksek olmasi belki didardan gelen para yi artiriyor ama ic piyasa esnaf kan agliyor
    Cevapla
  • birisi 5 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş bunlar nasıl ekonomist...Hayatlarında hiç mi iş yeri çalıştırmamışlar... Sen faiz artırırsan Diğer bankalar da buna bağlı olarak faiz artırır. Ben de işçi çıkartıp küçülmeye giderim ve yatırımları durdurur Parayı bankaya yatırırım Faizden para kazanırım... Ya da borç aldıysam , sattığım ürüne ZAM yaparım, o Faiz borcunun parasını çıkarmaya çalışırım...
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir açıklama bekleniyordu zaten
    Cevapla
  • sinan 5 yıl önce Şikayet Et
    biz müslümanız elhamdülillah.bizim faizle işimiz olmaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle