Gardaş'ın tarım sigortası TARSİM'le gelişecek

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, Tarım Bakanı İnam Karimov'la görüşmeler gerçekleştirerek, iki ülke arasında yapılan “Tarım Sigortaları Alanında İş Birliği Protokolü İmza Merasimi”ne katıldı.

Gardaş'ın tarım sigortası TARSİM'le gelişecek
Gardaş'ın tarım sigortası TARSİM'le gelişecek
GİRİŞ 13.12.2018 12:06 GÜNCELLEME 13.12.2018 12:06

İki ülkenin tarım alanındaki iş birliklerinin mevcut durumunun ele alındığı, ilişkilerin geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunulduğu görüşmeler sonrasında "Tarım Sigortaları Alanında İş Birliği Protokolü"ne imza atıldı. Bakan Dr. Pakdemirli’ye, TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özlü, TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Engürülü eşlik etti. Heyet, Türkiye- Azerbaycan İş Forumu’na katılım sağlayarak, bir dizi inceleme ve görüşmeler gerçekleştirdi. TARSİM'den yapılan açıklamada "12 yılı aşkın süredir Türkiye üreticisine en kapsamlı teminatların, en iyi ve kaliteli hizmet anlayışıyla sunulması gayreti içinde yoluna devam eden ve hiç durmadan büyüyen TARSİM, küresel düzeyde yürüttüğü temaslarını arttırarak dünyada tarım sigortaları alanında ilgi ve takdir ile takip edilen, rol model gösterilen bir noktaya ulaştı. Son yıllarda Çin’den Filistin’e, Makedonya’dan Uruguay’a, Kenya’dan Tunus’a ve Azerbaycan’a kadar uzanan çok geniş bir coğrafyada, tarım sigortası alanında faaliyetlerini sürdüren Kurumların temsilcileri ile bir araya gelinerek, deneyimler paylaşılıyor ve sistem tanıtılıyor" denildi. 

Bakan Dr. Pakdemirli’ye, TARSİM (Tarım Sigortaları Havuzu) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özlü, TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu ve Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarım Sigortaları ve Doğal Afetler Daire Başkanı Bekir Engürülü eşlik etti.