Yeni polise zorunlu olacak! Düzenleme hazır

Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na yönelik düzenleme yapıldı. Meclis'e sunulan değişikliğe göre yeni göreve başlayacak tüm polis memurları için POLSAN'a katılım zorunlu olacak.

Yeni polise zorunlu olacak! Düzenleme hazır
Yeni polise zorunlu olacak! Düzenleme hazır
GİRİŞ 04.12.2018 09:41 GÜNCELLEME 04.12.2018 10:05
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Emniyet mensuplarının emekli sandığı olarak bilinen ve ihtiyaç duyan üyelerine kredi ve sosyal yardımlar sağlamak için kurulan Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na (POLSAN) yönelik çok önemli düzenlemeye gidiliyor.

 

 

Düzenlemeye göre emniyet teşkilatı mensuplarının gönüllü olarak katıldığı Polis Bakım ve Yardım Sandığı'na katılım artık zorunlu olacak.

Yeni düzenlemeyle POLSAN'ın daha güçlü bir mali yapıya kavuşturularak ortaklarına yaptığı yardımların arttırılması amaçlanıyor.

 

 

'Daimi ortağıdır' ibaresi eklenecek

Kamu düzeni ve güvenliğinden sorumlu Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarına sosyal ve ekonomik yardımlar sağlamak üzere kurulan Polis Bakım ve Yardım Sandığı'nın tabi olduğu 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanununun 90 ıncı maddesine "Bu fıkranın yürürlüğe girdiği tarihten sonra Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosunda göreve başlayan memurlar görevleri süresince Sandığın daimi ortağıdır." ibaresi eklenecek.

Brüt maaşın yüzde 8'i aidat olarak kesiliyor

Emekli Sandığı veya Sosyal Sigortalar Kurumu kesintisine esas olan brüt maaş veya ücretlerinin yüzde 8‘inin aidat tutarı olarak alındığı sistemde ödemeler maaş veya ücret bordroları üzerinden her ay kesilerek iki gün içinde Sandık hesabına yatırılmak suretiyle tahsil oluyor.

Yüzde 40'ını ortaklarına dağıtıyor

Ankara Sigorta, Atasu ve polpet gibi çeşitli alanlarda çok sayıda iştiraki olan Polis Bakım ve Yardım Sandığı bir yıl boyunca ticari faaliyetlerinden elde ettiği karın yüzde 40’ını sandık ortaklarına birikimleri oranında kar payı olarak dağıtıyor. Kalan yüzde 60'lık kısım da kurumun öz sermayesine ekleniyor. Emeklilik, vefat, şehitlik ve maluliyet yardımı ise bu kısımdan ödeniyor.

Aylığın 15 katı vefat yardımı

Üyelerine her ay emekli keseneğine (Sosyal Güvenlik kesintisi) esas aylığınızın yüzde 8’i ile tasarruf yapabilme imkanı sağlayan POLSAN, en yüksek emekli keseneğine esas aylığının 15 katı vefat yardımı ile kısmi ve tam maluliyet yardımı da yapıyor.

Piyasa fiyatının altında konut ve araç imkanı

İhtiyaca ve üyelik süresine göre çeşitlenebilen uygun maliyetle borç da veren sandık, anlaşmalı bankalardan yalnızca sandık ortaklarınaözel avantajlarla konut finansmanı kullanabilme, kampanyalarla piyasa fiyatlarının altında araç ve konut sahibi olabilme, anlaşmalı sigorta şirketi üzerinden özel indirimle konut ve araç sigortası yapabilme,indirimli fiyatlarla uçak biletleri satın alabilme, anlaşmalı noktalardan indirimli alışveriş imkanı da sunuyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 18
  • Seza 5 yıl önce Şikayet Et
    Polis bakım ve yardım sandığı.5 para etmez .mecburmuyum?
    Cevapla
  • Polistanbul 5 yıl önce Şikayet Et
    Hicbir ise yaramayan sadace mudurlerin yedigi bir sandik, polise zerre faydasi yok, bireysel emeklilige yatirsak o parayi cok fazlasini aliriz,yatirdigimiz paranin %25 ini katki olarak verecekmi sandik, kredi cekmek icin polisten polis kefil isteyen sacma bir yapi
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Polis teşkilatında spor yapılsın diyorum evde değil. Haftada toplam 2 saat devletimize dokunmaz.
    Cevapla
  • Atakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Önce çalışma saatleri ve fazla mesai ek görevleri düzenleyin sonra söz verilen 3600 verilsin sandık direkt içişleri bakanına bağlansın emniyet müdürleri sandıktan ellerini çeksin daha sonra sandığa üyelik zorunlu olsun kabul
    Cevapla
  • Atakan 5 yıl önce Şikayet Et
    En başta sandığın başına iş bilen bir ekonomist ve müdürlerden olmayan bir yönetim gelmeli yoksa sandıktan birşey olmaz ayrıca bu derneklerin hepsinden tam hakkıyla indirimsiz vergi alınmalıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle