ATAK'ların ihracatı ABD yüzünden ertelendi

Türkiye tarafından Pakistan’a ihracatı yapılacak 30 adet T129 ATAK helikopterinin, ABD’nin motorların teslimi konusunda sorun çıkarması yüzünden en az 6 ay sonraya atıldı.

GİRİŞ 01.12.2018 15:34 GÜNCELLEME 01.12.2018 15:36
Bu Habere 155 Yorum Yapılmış

Türkiye geçtiğimiz aylarda Pakistan'a ekonomi tarihinin en büyük ihracatını gerçekleştirmiş, ATAK helikopterlerinin satışını onaylamıştı.

 

 

30 adet olarak gerçekleştirilecek ihracat, ABD'nin motor konusundaki çıkardığı zorluklar nedeniyle en az 6 ay ertelendi.

ATAK'ların ihracatı ABD yüzünden ertelendi

 

 

SAVUNMA FUARINDA AÇIKLANDI

Pakistan'ın Karaçi kentinde gerçekleşen IDEAS 2018 uluslararası silah fuarında, TürkiyeSavunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) temsilcisinin Rus medyasına açıklamasında, Pakistan'la geçtiğimiz yaz imzalanan 30 adet T129 ATAK helikopterin teslimiyle ilgili sözleşmenin en az 6 ay geciktirildiğini söyledi.

Gecikmenin daha uzun sürebileceğini kaydeden kaynak, bunun ABD'nin ATAK helikopterleri için CTS800 motorlarının tesliminde sorun çıkarmasıyla ilgili olduğunu vurguladı.

ATAK'ların ihracatı ABD yüzünden ertelendi

YENİ MOTOR ARAYIŞI

Halihazırda ATAK üreticisi TUSAŞ'ın motor konusunda yeni arayışlara başladığını anlatan SSM yetkilisi, "Muhtemelen ATAK'lar, Batı Avrupa yapımı motorlarla donatılacak. Ayrıca Çin motorları da inceleniyor" dedi.

Sözleşmenin feshinin söz konusu olmadığını vurgulayan kaynak, sözleşmenin tamamıyla hayata geçmesi için her şeyi yapacaklarını söyledi. Daha önce TUSAŞ'tan Rus medyasına yapılan açıklamada, Pakistan'a ilk helikopterlerin 1-2 yıl içinde teslim edileceği ifade edilmişti. Böylelikle bu süre en az 6 ay uzatılmış olacak.

YORUMLAR 155
  • Haskad 5 yıl önce Şikayet Et
    yerli uçak yapımı diyoruz. peki yerli uçak motoru için ne yapıyoruz. İngilizlerin know how bilgi aktarımı konusunda cömert olabileceğine hala inanmıyorum.
    Cevapla
  • küresel güç TR 5 yıl önce Şikayet Et
    Olucak az sabır, sabırla bu millet taşı ikiye böler.
    Cevapla
  • polat 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu kafa hic degismedi nerde yerlilik 100 hala ipler ecnebinin elinde
    Cevapla
  • stvr 5 yıl önce Şikayet Et
    % 100 yerli yapıp kimsenin baskısına boyun eğmemeliyiz.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Boş Boş konuşmayın? Kendi Bayrağımızın ipini ithal etmekden buralara geldik!?.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle