Tamamen yerli ve milli! Emniyete teslim edildi

ASELSAN'da yerli ve milli olarak geliştirilen ve üretilen 'Ertuğrul Bomba İmha Robotu' projesi kapsamında 100 adet robot daha Emniyet Genel Müdürlüğü'ne teslim edildi

GİRİŞ 29.11.2018 06:06 GÜNCELLEME 29.11.2018 10:37
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Aselsan'da yerli ve millî olarak geliştirilen ve üretilen 'Ertuğrul Bomba İmha Robotu' projesinde son teslimatların gerçekleştiği bildirildi. Bu kapsamda, toplamda 100 adet 'Ertuğrul robotu' süresinden önce Emniyet Genel Müdürlüğü'ne teslim edildi.

 

 

'ERTUĞRUL BOMBA İMHA ROBOTU'

DHA'nın haberine göre, 'Ertuğrul' bir el yapımı patlayıcıların zorlu koşullar altında, güvenli bir mesafeden etkisiz hale getirilmesi için ASELSAN tarafından geliştirilmiş özgün bir üründür. Hareket sistemine eklenen flipper mekanizması, her türlü arazi ile yüzey alanında daha yüksek hareket yeteneği sağlanmakla birlikte robot kolun erişim kapasitesini artırmıştır. 'Ertuğrul' bir, kablosuz veya kablolu kullanılabilen iletişim ve video aktarım sistemi ile şüpheli nesneleri güvenli bir mesafeden incelemeye ve tehditlere müdahale etmeye imkan vermektedir. Su sızdırmaz araç platformu ve flipper sistemi ile karlı çamurlu yollarda, merdivenlerde ve zorlu çevre koşullarında rahatlıkla görev icra edebilmekte, rahat bir kullanım sağlamaktadır. Gelişmiş entegre gözetleme sistemi, nişan ve kıskaç kamaraları kullanıcının şüpheli cisimleri yüksek çözünürlükte ve gerçek zamanlı olarak kontrol konsolundan izlemesini sağlamakta ve daha sonra incelenmek üzere kayıt edilmesine imkan vermektedir. Kontrol konsolunda yer alan 3 boyutlu robot görüntüsü ile robot görüş alanında olmadığı zamanlarda bile robotun tüm hareketleri izlenebilmektedir.

 

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 12
  • sessiz çığlık 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu robotlara bir de konuşma melekesi kazandırılsa çok iyi olurdu.Yani yapay zeka akıllı hale gelir ve dünyada rakipsiz olur. Ayrıca Türkiyenin yapay zekada önünü açardı.Ayrıca seri üretime geçerek bazı parçaları kontrollü olarak evlerde üretilebilir.
    Cevapla
  • ugur Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar muthiș icatlar! Bunlari dis pazarlara satmak cok kolay. Dronlar ziraat'te ilaclamada kullanilabilir! Buralarda da satilabilir!
    Cevapla
  • BAYRAKLI 5 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla
  • ☾☆ 5 yıl önce Şikayet Et
    Gurur duydum.
    Cevapla
  • aseslsan oto 5 yıl önce Şikayet Et
    aselsan nasıl yerli otomobil projesinin dışında bırakılır? mutlaka soruşturulmalı bu. kimin marifeti anlaşılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle