Tacı geri aldı! Değeri 850 milyar dolara ulaştı

ABD'li teknoloji devi Microsoft, ezeli rakibi Apple'ın piyasa değerini 8 yıl sonra aşarak dünyanın en değerli şirketi ünvanını geri aldı.

Tacı geri aldı! Değeri 850 milyar dolara ulaştı
Tacı geri aldı! Değeri 850 milyar dolara ulaştı
GİRİŞ 29.11.2018 06:02 GÜNCELLEME 29.11.2018 06:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD'li teknoloji devi Microsoft, ezeli rakibi Apple'ın piyasa değerini 8 yıl aradan sonra aşarak yeniden dünyanın en değerli şirketi oldu. 

 

 

Microsoft'un New York borsasında işlem gören hisseleri, çarşamba yüzde 3'ün üstünde değer kazanarak hisse başına 110,99 dolara kadar yükseldi. Şirketin toplam piyasa değeri, hisselerdeki artışla birlikte yaklaşık 850 milyar dolara ulaştı.   Böylece, ezeli rakibi Apple'ın 845 milyar dolarlık piyasa değerini 8 yıl sonra yeniden aşan Microsoft, dünyanın en değerli şirketi ünvanını da geri aldı. 

Apple'ın dünyanın en değerli şirketi konumunu kaybetmesinde, hisse senetlerinde son dönemde Iphone'lara yönelik talebin azalması ve ticaret savaşının arzı olumsuz etkileyeceği endişeleriyle yaşanan düşüş belirleyici oldu.  Şirketin hisse senetleri, son 3 ayda yüzde 20'nin üzerinde değer kaybederek hisse başına 171 dolara kadar geriledi.

 

 

YORUMLAR 2
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayret M$ sunucu pazarını IBM kaptırdı, tablet, telefon vs pazarında zaten hiç boy gösteremedi, skandal Vista'dan sonra az biraz daha skandal işletim sistemi w10 eh işte .. Dişe dokunur bir durum olmamasına rağmen Apple'den değerli .. Acaba altında yatan sır ne ?
    Cevapla
  • Malatyam 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir gün gelecek Apple iPhone saltanatı bitecek. Müşterisini aptal yerine koyup ederinin iki katı fiyatla ürün satmak sonunu biraz daha hızlı getirecek. Kalite ancak muadilleriyle fiyatları aynı rakamlarda olduğu zaman vazgeçilmez olur. Aksi takdirde insanlar bütçesinin yeteceği rakamlarda bir ürünü tercih edebilir. Örneğin birkaç yıl önce Samsung'mu vardı, bir parladı iPhona rakip oldu. Aynı stratejide devam ederse o da biter yakında. Hepsi açgözlülüğün sonucu.
    Cevapla