Çin'den flaş karar! 'Tüm dünyaya açıyoruz'

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping, "ticaret savaşını yatıştırmak ve ABD Başkanı Donald Trump'ın serbest ticaret karşıtlığını durdurmak için Çin pazarını tüm dünyaya açacaklarını" söyledi.

Çin'den flaş karar! 'Tüm dünyaya açıyoruz'
Çin'den flaş karar! 'Tüm dünyaya açıyoruz'
GİRİŞ 29.11.2018 05:58 GÜNCELLEME 29.11.2018 06:00
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Resmi ziyaret için İspanya'da bulunan Çin Devlet Başkanı Şi, Senato'da yaptığı konuşmada, geçmişte benzeri görülmemiş şekilde dünyanın şu anda belirsizlik ve istikrarsızlık içinde olduğunu ifade etti.

 

 

Şi, "İnsanlığın hangi yöne gittiği belli değil. Serbest ticaret ve küreselleşen ekonomi mi? Yoksa tek taraflı ve serbest ticaret karşıtı bir ekonomi mi? Bu belirsizliği çözmek ve daha çok pozitif enerji yaratıp daha çok uzlaşı için tüm uluslararası toplumun birliğine ve iş birliğine ihtiyaç var. Dünya ancak bu şekilde doğru bir yönde kalkınabilir." dedi.

Çin'in ticaret savaşını yatıştırmaya ve ABD Başkanı Donald Trump'ın serbest ticaret karşıtlığını durdurmaya kararlı olduğunu dile getiren Şi, "Çin, kapılarını dünyaya açabilmek için daha çok çaba sarf edecek. Çin, daha kaliteli ürünler ithal ederek iç piyasasını kalkındırarak pazarlarının dünyaya açılmasını hızlandıracak." diye konuştu.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • Birdost 5 yıl önce Şikayet Et
    Çin önce viza zulmünü ortadan kaldırsin ondan sonra ekonomimi tüm dünya ya açacağım diye konuşsun.
    Cevapla
  • watandas 5 yıl önce Şikayet Et
    ticaret serbestligini hakli goren ezikler, sanki bizemi yariyor? hersey icin sanki senin benim icin..cin ileride abd den daha beter dunyanin basina bela olacak..abd direk savasiyor oldurur, cin oldurmez surundurur.olmeyi istersiniz olemezssiniz..
    Cevapla
  • Adam gibi Adam 5 yıl önce Şikayet Et
    Plastik Çöpünü (hammadde) Serbest bırakıyorummu demek istiyorsun ??
    Cevapla
  • milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Çin’in rekabetten korkacak tarafı yoktur, yaptığı da kendine güvenin göstergesidir… Trump delisinin ABD’sinin yaptığı ise korkaklıktan başka bir şey değildir.
    Cevapla
  • Bir G@rip 5 yıl önce Şikayet Et
    Ya 2 Dk insan olun Uygur Türklerine Zulum asimile işkence ve katletmey bırak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle