Yüzde 94'ü tamamlandı! Açılış için gün sayıyor

Halkalı-Gebze arasında bulunan banliyö tren hatlarında 2013 yılından beri süren yenileme çalışmalarında sona gelindi. Hat boyunca döşenen rayların son test işlemleri yapılırken, istasyonların inşaatının büyük bölümü tamamlandı. Yıl sonunda açılması beklenen hattın son durumu havadan görüntülendi.

GİRİŞ 27.11.2018 09:38 GÜNCELLEME 27.11.2018 09:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Halkalı-Gebze arasında bulunan banliyö tren hatlarında yenileme çalışmalarında sona gelindi. Yıl sonuna kadar açılışının tamamlanması beklenen banliyö hattı ve hızlı ten entegrasyonu projesinin tamamlandığına günde 1 milyon yolcu taşımanı planlanıyor. 

 

 

Halkalı-Gebze arasında bulunan tren hattının Marmaray ile entegrasyonu sağlandığında Gebze'den Halkalı'ya 105 dakikada seyahat edilebilecek.Tren hattı boyunca elektrik telleri ve raylarda son kontroller yapılıyor. Banliyö trenlerinin kullanacağı iki hattın yanı sıra, hatta hızlı trenlerin de kullanacağı bir hat daha eklendi. 

Yüzde 94'ü tamamlanan banliyö tren hattı havadan görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde İstasyonların inşaatının tamamlandığı ve ince işçiliğin devam ettiği gözüküyor. Görüntülerde ayrıca yan yana duran çok sayıda tren rayları adeta otobanı andırıyor. Hattın bazı kısımlarının genişliği araçların kullandığı sahil yolundan bile geniş gözüküyor. Yolcuların kullanacağı istasyonların yürüyen merdivenlerinden, güvenlik kameralarına, yangın dolaplarından anons hoparlörlerine kadar birçok kısmın yapımı tamamlandığı da görülüyor. 

 

 

Yapım süresi 24 ay olarak planlanan yenileme çalışmalarının 2015 yılı Haziran ayında sonuçlandırılması hedeflenmişti. 5 yıl sonunda Halkalı-Gebze arasında bulunan büyük ölçüde tamamlanan hattın bu yıl 2018 yılı sonunda hizmete girmesi bekleniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yaptığı açıklamada İstanbul banliyö tren hattının 2018 yılı sonunda hizmete açılacağını açıklamıştı. 

Tren hatlarının tamamlanması ve Marmaray projesi ile entegrasyonu sağlandığında 43 İstasyonun bulunacağı Gebze'den Halkalı'ya 105 dakikada seyahat edilebilecek. Hatta Bakırköy'den Bostancı'ya 37 dakika, Söğütlüçeşme-Yenikapı'nın seyahat süresi ise 12 dakika olacak. Hatta günde 1 milyon yolcunun taşınması planlanıyor. 

YORUMLAR 5
  • Furkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah, bu güzel eseri yapanlardan ve halkın hizmetine açanlardan razı olsun..
    Cevapla
  • yolcu 5 yıl önce Şikayet Et
    izmirden aliağaya kadar yapılan metro hattı bergamaya oradan da ayvalık, ve Altınoluk a yapılması projesi var, ancak daha bergamaya bile gelmedi.hemen başlansın.
    Cevapla
  • Erhan 5 yıl önce Şikayet Et
    2 yaka arası metrobüs yolcusunu %30 azaltacaktır.Umarız yılsonu açılır
    Cevapla
  • cahit57 5 yıl önce Şikayet Et
    2013 de başlandı 2019 bitti nereden nereye?..
    Cevapla
  • erdal 5 yıl önce Şikayet Et
    takoz koyanlar çok olmuştur
    Cevapla