‘Ambulans 'kirpi'ler göreve hazır

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ihtiyaçları doğrultusunda üretilen zırhlı ambulanslar ilk kez TSK envanterine girdi. Mayına karşı dayanıklı araçlar, pusuya karşı etkin koruma sağlıyor.

‘Ambulans 'kirpi'ler göreve hazır
‘Ambulans 'kirpi'ler göreve hazır
GİRİŞ 26.11.2018 08:38 GÜNCELLEME 26.11.2018 08:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB), Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük Eylem Planı çerçevesinde 400’ün üzerinde zırhlı aracın TSK’ya teslim edildiğini duyurdu. Yeni nesil ‘Kirpi’ araçları kapsayan ve geçen yıl BMC ile imzalanan TTA-2 Projesi sözleşmesi kapsamında 290’dan fazla ‘Kirpi 2’ TSK’ya teslim edilirken, 30’dan fazla ‘Kirpi 2 Ambulans’ da ilk kez TSK envanterine girmiş oldu. Aynı kapsamda ‘Kirpi 1’, zırhlı komuta kontrol araçları, zırhlı kamyonet ve binek araçlarıyla zırhlı mini ekskavatorler de TSK’ya teslim edildi. 100 gün içerisinde teslim edilen araç sayısı 440’ı buldu. BMC tarafından üretilen ve mayına karşı korumalı araç sınıfında yer alan ‘Kirpi’ler, pusuya karşı etkin koruma sağlıyor. 

 

 

YORUMLAR 4
  • Pelin 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadasin biri cok dogru söylemis uzaktan bakildiginda Ambulans oldugu anlasilmaz. Anlasalar bile bunu bahane ederek ates acarlar.
    Cevapla
  • ambulans 5 yıl önce Şikayet Et
    bütün zırhlı araçlar ve doğudaki normal ambulansların hepsine tanklara takılan pulat veya akkor sistemi takılmalı.
    Cevapla
  • cemil yeşil. 5 yıl önce Şikayet Et
    mayına karşı zırhlı araç ,1 mayın patladığı zaman aracın altındaki (açıkça görünen) direksiyon lifti yerinden çıkmaz mı veya eğilmez mi, ? şayet o lift çıkarsa, eğilirse, araç 3-5 metre ileri sağa ve sola gider mi .?
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ama öyle küçük bir amblemle olmaz komple rengi değişmeli yani uzaktan bakan hainler onu askeri araç değilde ambulans sansınlar. Böyleyse eğer bunu askeri araç olarak görürler.
    Cevapla