ABD'li devden Türkiye hamlesi!

Temizlik ve kişisel bakım ürünleri şirketi Procter&Gamble (P&G), Kocaeli Gebze’de ‘Avrupa’nın en yeni Ar-Ge merkezi’ olarak tanımlanan Gebze Geliştirme Merkezi’ni açtı.

ABD'li devden Türkiye hamlesi!
ABD'li devden Türkiye hamlesi!
GİRİŞ 26.11.2018 08:36 GÜNCELLEME 26.11.2018 08:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye’de 31 yıldır faaliyet gösteren P&G, Ar-Ge merkezinde, kumaş, bebek, ev ve kadın sağlığı ürünlerine yönelik çalışmalar gerçekleştirecek.

3 ANA ODAK VAR

P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, P&G olarak Türkiye’de satılan ürünlerin yüzde 60’ını Gebze’de ürettiklerini belirterek, “3 ana odağımız olacak. Bunlar tüketici verileri ile ürün geliştirme, Endüstri 4.0 ile süreç gelişimi ve açık inovasyonla tedarik zincirindeki paydaşlarla üretim lokalizasyonu. Bu ana odaklar, merkezi benzer Ar-Ge merkezlerinden ayıran en önemli özelliklerden biri” dedi. Turnaoğlu, P&G olarak globalde Ar-Ge’ye yılda 1.9 milyar dolardan fazla kaynak ayırdıklarını dile getirdi.Turnaoğlu, merkezde tamamı yerli mühendis ve teknik elemanlardan oluşan 23 kişinin çalıştığını da aktardı.

BÖLGEDEKİ ROLÜ SAĞLAMLAŞTIRACAK

Tankut Turnaoğlu, Türkiye’de 31 yıldır insanların yaşamlarını iyileştirmek için yatırım yaptıklarını ve buna devam edeceklerini belirterek, yerel tüketimin yüzde 60’ını karşıladıklarını ve kapasitelerinin yüzde 20’sini ihraç ettiklerini kaydetti. Kurulan Ar-Ge merkezi ile kısa süre içinde Türkiye’nin bölgedeki rolünün daha da sağlamlaşacağını belirtti.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 3
  • Yusuf 5 yıl önce Şikayet Et
    Aferin en büyük Yahudi sermaye firmalarından birisi P&G ve Unilevere muhtaçmıydık
    Cevapla
  • Adiga81 5 yıl önce Şikayet Et
    Yok mu kardeşim şunların yerlisini üretecek firma. Elin gavuru parayı alıp kaçıyor.
    Cevapla
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    kimyasalların bu ülkeye faydası olmaz.
    Cevapla