Fırsatçılar pes artık dedirtti! Kimse anlamaz sandılar ama...

Haksız fiyat artışıyla ilgili denetimler fırsatçıları durdurmadı. Döviz kuru nedeniyle eylülde yüzde 100 oranında zamlanan tuvalet kağıtlarının fiyatı düştü ama bu kez de rulosu genişledi, kağıdı azaldı...

Fırsatçılar pes artık dedirtti! Kimse anlamaz sandılar ama...
Fırsatçılar pes artık dedirtti! Kimse anlamaz sandılar ama...
GİRİŞ 23.11.2018 08:39 GÜNCELLEME 23.11.2018 08:44
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

Ağustosta yaşanan ekonomik dalgalanmanın ardından döviz yükselmiş, üretici ve satıcılar da yaz başından beri A'dan Z'ye birçok ürüne yüzde 60'a varan oranlarda zam yapmıştı

 

 

Fakat bazı uyanık satıcılar ürünlere direk zam yapmak yerine gramajını düşürmüş yani gramaj oyunuyla gizli zam uygulamıştı. Ticaret Bakanlığı hemen devreye girerek dövizdeki oynaklığı fırsat bilen üreticileri takibe almıştı.

Posta Gazetesi'nden Hülya Çaylak'ın haberine göre;En çok zamlanan ürünlerden biri de tuvalet kağıdıydı. 32'li tuvalet kağıdının fiyatı eylülde 30 liradan 60 liraya kadar yükseldi. Bakanlığın denetimleri sonucunda fiyatlar bir miktar düştü ama bu kez tuvalet kağının içindeki rulo genişledi. Rulonun iç çapı genişletilip daha az kağıt sarılarak tüketicinin bu kurnazlığı fark etmesi engellendi.

 

 

VATANDAŞ İSYANDA

Bu durumu fark ederek sosyal medya hesaplarında paylaşan vatandaşlar, şikayetlerini şöyle dile getirdi:

"Rulonun genişletildiğini tesadüfen fark ettik. Önceden boş tuvalet kağıdı rulolarından anasınıfında etkinlik yapardık. Çocukların eli içine giremezdi. Şimdi kollarına kadar giriyor. Ayrıca rulonun içi genişlediği için astığımız yerden düşüyor."

MİLİM MİLİM KÜÇÜLDÜ

Yapılan hileler bununla da bitmedi. Tuvalet kağıtlarının bir yaprağının eni ve boyu da küçültüldü. Normalde 10 cm olan tuvalet kağıdının eni, 9,5 cm'e indirildi. Uzunlukta da ince bir ayar yapıldı. 12.5 cm olan tuvalet kağıdının tek bir yaprağının uzunluğu 12.3 cm'e düşürüldü. Böylece bazı üreticiler hem zam hem de gramaj oyunlarıyla daha fazla kâra geçti. Bazı tuvalet kağıtlarını gevşek sarılarak uzunluğunun azaltıldığı bu yüzden de çabuk bittiğiyle ilgili şikayetler geliyor.

YORUMLAR 73
  • Malatyam 5 yıl önce Şikayet Et
    Özal zamanında getirilen SERBEST PİYASA EKONOMİSİ derhal kaldırılmalı. Fiyatları ürünlerin maliyetleri doğrultusunda DEVLET belirlemeli. İnanın şu anda 60 liraya aldığımız tuvalet kağıdını o zaman 30 liraya alırız. Bu konuyu mutlaka yetkililere herkese duyuralım...
    Cevapla
  • Letaif 5 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden tuvalet kağıdı ve kağıt peçete mi vardı? Çoluk çocuk,su yerine kağıt kullanır oldu.Tabii ki pahalılanır. Şu lüx kullanımları bir azaltıverelim kardeşim.Az kullanalım ve malları ellerinde kalsın.
    Cevapla
  • incili çavuş 5 yıl önce Şikayet Et
    falakaya yıkacaksın. yemin ediyorum; hapis cezasından da trilyonluk para cezasından da daha etkili...
    Cevapla
  • Aliy 5 yıl önce Şikayet Et
    Fazladan, hileyle hurdayla cebimizden çaldıkları elbette fitil fitil çıkar..
    Cevapla
  • Bahhh 5 yıl önce Şikayet Et
    Tek çara asgarı ucrete en az yuzde ellı zam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle