Türk lirası dünyanın en güçlü parası oldu!

Lira, dolar karşısında 5,3 eşiğini aşağı yönde kırmaya çalışırken Alnus Yatırım, TL`nin dünyanın tüm paralarına karşı performansına dair bir analiz hazırladı. Analizde Türk lirasının dünyada son 3 ayın en güçlü parası olduğu vurgulandı.

Türk lirası dünyanın en güçlü parası oldu!
Türk lirası dünyanın en güçlü parası oldu!
GİRİŞ 20.11.2018 13:54 GÜNCELLEME 20.11.2018 14:48
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bugün 5,3047 ile gün içi en düşük seviyesini gören dolar/TL, şu sıralar 5,3321'den işlem görüyor. Lira, dolar karşısında son günlerde 5,30 eşiğini aşağı yönde kırmaya çalışırken Alnus Yatırım'dan çarpıcı bir analiz geldi. Yapılan analize göre Türk lirası dünyada son 3 ayın en güçlü parası oldu.

 

 

"TL'nin Dünyanın Tüm Paralarına Karşı Performansı" başlıklı analizde şu bilgilere yer verildi:

"Türk Lirası 2018'e başlarken dolar karşısında 3.78 seviyesinde iken, yıl içerisinde gelen ataklarla ağustos ayında 7.21'lere kadar yükseldi. Bu dalganın ardından bu kez 3 aylık değer kazanım sürecine girerek Ekim ayını 5.50 TL seviyesinden kapattı ki zirveden %25 değerlendiğini dikkate alarak son 3 ayın dünyada en güçlü parası olduğunu söyleyebiliriz. Bu değer kazanımının Kasım ayında da sürdüğünü ve 1USD=5.30 TL seviyesinin görüldüğünü biliyoruz (%3.5 ek değer kazanmış durumda)."

 

 

Türk lirası, euro ve sterlin karşısında ise bugün sakin seyrini sürdürüyor. Euro/TL aynı dakikalarda 6,10'dan, sterlin/TL ise 6,85'ten işlem görüyor.

"5,30 DESTEĞİNİN ALTINA SARKMA DURUMUNDA 5,27 GÖRÜLEBİLİR" 

Ziraat Yatırım Menkul Değerler bugün yayınladığı analizinde olası geri çekilmelerde, kırılmakta zorlanılan 5,30 desteğinin altına sarkma yaşanması durumunda 5,27'ye bir atak gerçekleşebileceğini kaydetti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"TL'de olumlu ayrışma dün de devam ederken, günlük kazanç %0,4 olarak gerçekleşti. Petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte emtialar da baskılanırken bu durum enflasyonist beklentileri üzerinden tahvil faizlerini aşağıya çekiyor. Geçen hafta Fed'in global risklere vurgu yaparak yumuşak açıklamalarda bulunması sonrasında, ABD on yıllık tahvil faizi de (zayıf risk iştahının da etkisiyle) %3,05'e kadar gerilemiş durumda. Gerek petrol fiyatlarındaki baskı gerekse de Fed'in önümüzdeki yıl faiz artışında yavaşlayabileceği ihtimalinin gündeme gelmesi, bu gelişmelere hassas TL'yi desteklemekte. Benzer şekilde Gelişmekte Olan Ülke kurları da bu sabah yatay. Bu kapsamda, kurda geri çekilme denemeleri görülmeye devam edebilir. Olası geri çekilmelerde, kırılmakta zorlanılan 5,30 desteğinin altına sarkma yaşanması durumunda 5,27'ye bir atak gerçekleşebilir. Olası yükselişlerde ise 5,3550 tepki gelebilecek direnç olarak izlenebilir. Bu seviyenin üzerinde 5,39 ana direnç konumunda. Bugün, her ne kadar ikincil öneme sahip olsa da ABD'de öğleden sonra açıklanacak konut ve inşaat ile ilgili veriler kur üzerinde etkili olabilir. Dün konut piyasasının öncü göstergelerinden NAHB konut piyasası endeksinin beklentilerin altında kalması dolar üzerinde ilave baskı yapmıştı."

YORUMLAR 11
  • hassan 5 yıl önce Şikayet Et
    Doların çok düşmesi,bizim için iyi değil. Dünyada rekabet gücümüzü kırar, yeniden ithalatı patlatır, cari açığımızı artırır. böyle iyi daha fazla düşmesin
    Cevapla
  • recep 5 yıl önce Şikayet Et
    Çıkışı saymazsak dedikleri haklı. Ama halen daha kaybettiği değeri kazanmaya çalışıyor. Zarardan kurtarılan kar hesabı oldu bu.
    Cevapla
  • sermet 5 yıl önce Şikayet Et
    doların gerçek değeri 2.2. TL dir
    Cevapla
  • bir laf vardır 5 yıl önce Şikayet Et
    kime göre neye göre
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Ey Millet paramıza sahip çıkmaya devam edelim . Bakın gücümüz ortaya çıkmaya başladı evel Allah cc. Dinimizden Devletimizden taviz vermeyelim lütfen. Müslümanlara Vatanımıza Milletimize sahip çıkalım yoksa birileri pusuda bekliyor! 2. Dünya savaşı yapanlar birleşti. Biz onlardan daha mı kötüyüz caniyiz? Asla! o zaman kötüde olsa benim diyebilmeliyiz ve birlik olmamız gerek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle