Rekabet Kurulu'ndan Halk Bankası kararı!

Rekabet Kurulu, Türkiye Garanti Bankası AŞ'nin American Express Limited ile lisans ilişkisine dayanarak, Türkiye Halk Bankası AŞ ile imzaladığı alt lisans sözleşmesine bireysel muafiyet tanınmasına karar verdi.

Rekabet Kurulu'ndan Halk Bankası kararı!
Rekabet Kurulu'ndan Halk Bankası kararı!
GİRİŞ 20.11.2018 11:55 GÜNCELLEME 20.11.2018 12:43

Rekabet Kurulu, Türkiye Garanti Bankası AŞ'nin American  Express Limited ile lisans ilişkisine dayanarak Türkiye Halk Bankası AŞ ile  imzaladığı alt lisans sözleşmesine bireysel muafiyet tanınmasını kararlaştırdı. 

 

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan kararlara göre, Kurul,  Ado Enerji Üretimi Sanayi ve Ticaret AŞ ve Mursal Enerji Üretimi Sanayi ve  Ticaret AŞ'nin ortak kontrolünün Kangal Elektrik Enerji Üretim ve Ticaret AŞ ile  İş Portföy Yönetimi AŞ Altyapı Girişim Sermayesi Yatırım Fonunca devralınması  işlemine izin verdi.

 
Türkiye Garanti Bankası AŞ'nin American Express Limited ile arasındaki  lisans ilişkisine dayanarak, Türkiye Halk Bankası AŞ ile imzaladığı alt lisans  sözleşmesine Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un ilgili maddesinde sayılan  şartların tamamını karşılaması nedeniyle bireysel muafiyet tanınması hükme  bağlandı.
 
Diğer kararlar;
 
Kurul, Candy S.p.A.'nın tek kontrolünün Haier Group Corporation  tarafından dolaylı iştiraki olan Haier Europe Appliances Holding B.V.  aracılığıyla satın alınması işlemine izin verirken, Bayer Aktiengesellschaft'ın  Rx dermatoloji işinin hisse ve varlık satışı yöntemiyle LEO Pharma A/S tarafından  devralınması işlemini de onayladı.
 
BDP International, Inc.'nin kontrolünün Greenbriar Holdings IV,  L.L.C.'nin sahip olduğu fonlar aracılığıyla devralınması işlemine izin veren  Kurul, VTG Aktiengesellschaft'ın tek kontrolünün Warwick Holding GmbH  aracılığıyla Morgan Stanley tarafından devralınmasını işlemine onay verilmesini  kararlaştırdı.
 
Kurul, Trafigura Group Pte Ltd.'nin dolaylı olarak tam kontrolünde  bulunan Simba Holding SARL'nin paylarının yüzde 50'sinin Global InfraCo J  S.a.r.I. tarafından devralınması, Apollo Management L.P.'nin de Aspen Insurance  Holdings Ltd.'nin tek kontrolünü devralması işlemlerine de izin verdi.

KAYNAK: AA