Vatandaştan İDO’ya tepki: Ulaşım kamu hizmetidir

Sirkeci-Harem hattı hariç iç hat seferlerinin tamamını önümüzdeki aydan itibaren durduracağını duyuran İDO’ya tepki yağıyor. İDO’yu kullanan vatandaşlar, ulaşımın bir kamu hizmeti olduğuna dikkat çekti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Biz vatandaşımızı yolda bırakmayız. Gereğini yaparız” dedi.

Vatandaştan İDO’ya tepki: Ulaşım kamu hizmetidir
Vatandaştan İDO’ya tepki: Ulaşım kamu hizmetidir
GİRİŞ 20.11.2018 09:08 GÜNCELLEME 20.11.2018 09:08

İstanbul Deniz Otobüsleri Sanayi ve Ticaret AŞ’nin (İDO) zarar eden hatlarını kapatma kararı, bu hatları kullanan vatandaşların tepkisine neden oldu. İstanbul trafiğini rahatlatması amacıyla kurulan ve yıllardır milyonlarca İstanbullu'ya hizmet eden İDO iç seferlerinin ani kararla iptal edilmesi ve hemen uygulamaya konması eleştirilere yol açtı.

ZARARI BAHANE ETTİ

İDO, 1 Aralık itibarıyla Sirkeci-Harem hattı hariç iç hat seferlerinin geçici olarak durdurulduğunu açıkladı. Yapılan açıklamada “1 Aralık'ta Bostancı-Beşiktaş, Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy, Adalar hatlarımız geçici olarak durdurulacak. Bostancı, Yenikapı ve Kadıköy iskelelerimiz ise şehir dışı hatlar için faaliyet vermeye devam edecektir" ifadelerine yer verildi. İstanbul’da vatandaşların yoğun olarak kullandığı seferlerin durdurulması birçok insanın mağduriyetine yol açtı. Bu durum karşısında çeşitli mecralardan eleştirilerini dile getiren vatandaşlar, ulaşımın bir kamu hizmeti olduğu için kar-zarar anlayışının bu denli gözetilemeyeceği ve İDO’nun aldığı kararın kabul edilemeyeceği görüşünde birleşti.

MEVLÜT UYSAL UYARMIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, daha önce İDO’nun iç hat seferlerini kaldırması hakkında değerlendirmede bulunmuştu. Uysal açıklamasında, "Nihayetinde taşıma bir kamu hizmetidir. Özel sektör bu konuda 'para kazanamıyorum. O işleri bıraktım' dese de şehir hatları işletmelerimiz işlerini devam ettiriyor. Biz vatandaşımızı yolda bırakmayız. Gereğini yaparız. Vatandaşımız bu konuda rahat olsun" dedi.