Artık parayla satılacak! İşte fiyatı...

Marketlerde poşetin parayla satılmasını içeren Atık Yönetimi Kanun Teklifi Meclis'e sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, marketlerde naylon poşetlerin tanesinin 25 kuruş karşılığında satılacağını ifade etti.

GİRİŞ 13.11.2018 14:41 GÜNCELLEME 13.11.2018 14:57
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, TBMM Başkanlığı'na sundukları çevre ile ilgili yasa teklifi konusunda basına açıklama yaptı. Muş, atık yönetimiyle ilgili teklif uyarınca bakanlıkça bu konuda belediye ve il özel idarelerine teşvik verileceğini, marketlerde naylon poşetlerin 25 kuruş karşılığı satılacağını, yeni imar uygulamaları kapsamında bisiklet yolu zorunluluğu getirileceğini bildirdi.

 

 

 

ARTIK SANAL ORTAMDAN YAPILACAK

Muş, TBMM Başkanlığı'na sundukları bir başka teklifle de telefon, elektrik, doğalgaz gibi abonelik sözleşmesinden kaynaklanan borçlarla ilgili icra takiplerinin artık sanal ortamdan yapılmasının sağlanacağını söyledi.

 

 

KONKORDATO İLANLARIYLA İLGİLİ TEKLİFTE ÜÇ MADDE VAR

Son dönemde artan konkordato ilanlarıyla ilgili de teklifte üç madde bulunduğunu belirten Muş, getirilen yenilikleri şöyle aktardı:

"Konkordato ilan edilebilmesi için bağımsız denetim kuruluşu raporu gerekiyor.  Sözkonusu firmalarla ilgili kamu yararına denetim yetkisi sınırlaması getirilecek. Ayrıca yazdıkları raporlarla ilgili lisans iptaline kadar giden sorumlulukları olacak"

Muş teklifle ayrıca ticari anlaşmazlıklarda da arabuluculuğu zorunlu kılacaklarını bildirdi.

YORUMLAR 41
  • Nur 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz yillardir Almanyada 20 cent ile 50 cent arasi ödüyoruz. Ödemek istemiyorsan evden poşet al yanina !! Denizlerde her yil ne kadar plastik şişe ve poşet cikariyoruz. Suçu tek devletde bulmayin.
    Cevapla
  • osman 5 yıl önce Şikayet Et
    1kg 200 poşet girer 0.25×200=50.00tl posetin maliyeti markete 15tl geliyor poşettende kâr edecekler..
    Cevapla
  • yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    25 kuruş poşete vereceğime evden eski poşetleri getirir, onları tekrar tekrar kullanırım!
    Cevapla
  • kemal 5 yıl önce Şikayet Et
    muhim olan naylon posetin ortadan kalkmamasi.
    Cevapla
  • edıms 5 yıl önce Şikayet Et
    Çevre için bunu yapıyorsak eğer ozaman diğer naylon atıklarada çözüm bulunsun pet şişeler etrafta dolaşıyor. Ücretli olunca bu poşet alınmayacakmı ne değişecek. Bunun yerine poşet verilmesin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle