Stokçunun naylon altı zammı

Soğan üretiminde rekolte yüz güldürmesine rağmen fiyatlar yükselişe geçti. Ürünün kilosu 4 lirayı buldu. Stokçulara vurgu yapan sektör temsilcileri depolarda naylon örtülerin altında bekletilen ürünlere dikkat çekti.

Stokçunun naylon altı zammı
Stokçunun naylon altı zammı
GİRİŞ 11.11.2018 10:57 GÜNCELLEME 11.11.2018 15:44
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Yüksek rekolteye rağmen soğan fiyatları zirve yaptı. Perakende fiyatları el yakan soğanın kilogram fiyatı marketlerde 4 TL'ye ulaştı. Rekoltenin çok üzerinde bu yıl soğan üretimi olmasına rağmen fiyatlar dizginlenemiyor. Antalya halinde bir ayda yaklaşık olarak yüzde 100'e yakın artış artış yaşandı. Ekim ayında kilosu 1-15 TL arasında değişen toptan fiyatlar 2 ile 2.50 aralığına geldi. Stokçulara vurgu yapan sektör temsilcileri depolarda naylon örtülerin altında bekletilen ürünlere dikkat çekti.

 

 

STOKÇU UYARISI YAPTI

Antalyalı üretici ve sebze meyve komisyoncusu İsmail Erten soğan üreticisinde ürün kalmadığını birkaç kişinin elinde olduğunu kaydetti. Soğan üretiminin bu yıl rekoltelerin üzerinde olduğunu ifade eden Erten, stokçu uyarısı yaptı. Erten,ayrıca stokçuya ilave olarak ürünlerde başlayan çürümeninde fazla olmasının fiyatları yükselttiğini kaydetti.

 

 

ÜRÜNLERİN YÜZDE 90’I TÜCCARIN ELİNDE

Çiftçide ürün kalmadığını ifade eden Erten, şu değerlendirmeyi yaptı:"Mevcut soğanlar tüccara satılmıştı zaten. Şu an ürünün %90 ı tüccarda" dedi. Acilen ithalat yapılmasını isteyen Erten, "Patetes gibi olmaması açısından acilen ithalat serbest bırakılmalı. Aksi halde bir kaç aysonra yüksek fiyatlı soğanı yemek zorunda kalırız" dedi.

YORUMLAR 19
  • Serdengeçti 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer çiftçide soğan kalmadıysa Devlet, "yeni ürün piyasaya çıkana dek yetecek" ürünü ithal etsin, üstüne birde indirim yapsın. Böylece stokçuların hepsi batacaktır. Depo basmaya, kimde ne kadar mal var araştırmaya hiç gerek yok. Her üründe aynı yöntemle terbiye edilecekler... !
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    uygun fiyata devlet eliyle sogan alinsin piyasaya surulsun.Ticaret bakanligi stokculara gereken cezayi bastirsin.
    Cevapla
  • glp 5 yıl önce Şikayet Et
    bu tur stokculuk ve firsatcilik yapanlara hadleri bildirilmelidir.
    Cevapla
  • Kamil 5 yıl önce Şikayet Et
    Sitokcuları devlet biliyor gereğini bir zahmet yapsın
    Cevapla
  • nedim 5 yıl önce Şikayet Et
    yapmazsa millet martta gösterir.
    Cevapla
  • Hıdır 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk millet yeri geldiğinde kahramandır deniliyor fırsatçı olamaz bu yapılanlar mide bulandırıcı.müslümanlıkla islamla alakası yoktur yapılanların.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle