TCG Burgazada bugün hizmete girdi!

MİLGEM Projesi’nin üçüncü gemisi olan TCG Burgazada bugün Mavi Vatan'da hizmete başladı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek korvet için Milli Savunma Bakanlığınca özel klip hazırlandı

GİRİŞ 04.11.2018 14:53 GÜNCELLEME 04.11.2018 17:28
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yerli savaş gemisi üretmek amacıyla başlatılan MİLGEM Projesinin 3’üncü gemisi olan Burgazada’nın (F-513) Deniz Kuvvetlerine katılacağına ilişkin youtube’dan video paylaştı.

Yerli savaş gemisi üretmek amacıyla başlatılan MİLGEM Projesi’nin, 3’üncü gemisi olan Burgazada bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle deniz kuvvetlerinde göreve başlayacak. TSK, yerli silah sistemleri ve savunma teknolojileri ile göz dolduran milli geminin deniz kuvvetlerinde göreve başlayacağına ilişkin “MİLGEM F513 Burgazada Hoşgeldin” başlığı ile youtube’dan bir video paylaştı.

 

 

 

Yerli savaş gemisi üretmek amacıyla başlatılan MİLGEM Projesi kapsamında yapımı tamamlanan serinin 3'üncü gemisi inşa edildiği İstanbul Tersane Komutanlığından donanmaya katılacak. Su üstünde saatte 29 deniz mili üzerinde sürat yapabilen gemide, 35 megavat güce erişen gaz türbini ve dizel makinelerle çift pervaneden oluşan sevk sistemi yer alıyor. İntikal sürati ile ikmal ve yakıt desteksiz 3 bin 500 deniz mili yani 6 bin 485 kilometre seyir menziline sahip olan gemi 10 gün denizde kalabilme özelliğiyle dikkat çekiyor.

YORUMLAR 37
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Yapanlardan Allah cc.razı olsun.
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatana millete hayırlı uğurlu olsun. Allah daha iyilerinide yapmayı bu aziz millete nasip etsin
    Cevapla
  • Fink 5 yıl önce Şikayet Et
    Yunanin akli basindan gitti
    Cevapla
  • hasan ali 5 yıl önce Şikayet Et
    haydi hayirlisi, icki micki sisesi kirmayin acilista bak küllahlari degisiruk haaaaa,? Dualarla acilisi olsun biz kimseye benzemiyecezzzzz okadar. Haydin bakam bakam hayirlisi...
    Cevapla
  • ibrahim kaya 5 yıl önce Şikayet Et
    iyi malşallah .böyle haberleri sevinoz gülü ordu güçlü türkiye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle