İsrail fahiş fiyatla satıyordu! Artık yerli

İsrail’in fahiş fiyata sattığı zırhlı araç söndürme sistemlerinde yüzde 100 yerlilik yakalandı. Araç başı 43 bin dolara mal olan sistemin maliyeti, yerli üretimle birlikte 10 bin dolara çekildi

İsrail fahiş fiyatla satıyordu! Artık yerli
İsrail fahiş fiyatla satıyordu! Artık yerli
GİRİŞ 03.11.2018 10:53 GÜNCELLEME 03.11.2018 10:53
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Son dönemde savunma alanında yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Türkiye, Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli İstihbarat Teşkilatı ve emniyetteki zırhlı araçların söndürme sistemlerinde yüzde 100 yerlilik oranını yakaladı. Başarılı girişimcilerin geliştirdiği yerli teknolojiler Türkiye'nin savunmadaki dışa bağımlılığını azalttı.

3 YILDIR KULLANILIYOR

İsrail'in araç başı 43 bin dolar istediği sistemler, yüzde 100 yerli olarak Türk mühendislerince geliştirilerek maliyet 10 bin dolara kadar çekildi. Savunma alanında faaliyet gösteren Ema Sistem, 2014'ten bu yana zırhlı araçların otomatik yangın söndürme sistemlerini yazılımından donanımına kadar yerli olarak üretiyor. Ar-Ge yatırımlarıyla ürünü yüzde 100 yerli üretmeyi başaran Ema Sistem'in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Altan, özellikle molotof atılması gibi durumlarda bu sistemin devreye girdiğini belirterek, ısı ve dumanı bertaraf ettiğini anlattı. Bu sistemin daha önce ABD ve İngiliz firmaları tarafından kurulduğunu söyleyen Altan, "İlk sistemimiz 2015 başında devreye girdi. 60 emniyet aracı Javs ile hizmete girdik. Sonrasında istihbarat araçları, sivil zırhlıları yaptık. TSK'nın zırhlı pikaplarını, zırhlı iş makinelerini ve zırhlı ambulanslarını bu sistemle donattık" dedi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 9
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    20 binden biz satalım israilin müşterisini çalalım.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    işte bu adam gibi geri dönüşüm alın eksikleri giderin düşmana muhtaç olmayın kazanalım.Hem maddi hem manevi açıdan.
    Cevapla
  • mubarek 5 yıl önce Şikayet Et
    olsun
    Cevapla
  • ckr66 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu sistemi ben arabalar için projelemiştim vay anasını tank a yapmışlar =) Yalnız güzel paraya anlaşmışlar çünkü maliyet yarısından da az. Olsun 40 bin bayılmaktan iyidir.
    Cevapla
  • Özkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Madem yerlisi üretiliyor neden halen 10 bin dolar. Kendi paramizin ismini kullanmak bu kadar zor mu
    Cevapla
  • Adana 5 yıl önce Şikayet Et
    Hammadde ihraç edilmiş olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle