Kalıcı Bedelli Askerlik ücreti ne kadar olacak? Tek Tip Askerlik sistemi...

Milyonlarca gencin merakla beklediği tek tip askerlik için geri sayım başladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapılan açıklama göre kalıcı bedelli askerliğin detayları belli olmaya başladı. Peki uzun dönem yapacakların yakından ilgilendiren tek tik askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe konacak? Detaylar...

Kalıcı Bedelli Askerlik ücreti ne kadar olacak? Tek Tip Askerlik sistemi...
Kalıcı Bedelli Askerlik ücreti ne kadar olacak? Tek Tip Askerlik sistemi...
GİRİŞ 10.11.2018 11:32 GÜNCELLEME 10.11.2018 11:32
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Yeni mezun olacakların ve bu sene bedelli askerlik çıkmayanların merak ettiği Tek Tip Askerlik sisteminin ayrıntıları belli olmaya başladı. Şuan ki sisteme göre lisans mezunu olanlar 6 ay ilkokul, ortaokul, lise, önlisans mezunu olanlar 12 ay askerlik yapıyor. Yeni sistemle birlikte herkes 9 ay askerlik yapacak. 3 ay zorunlu eğitim geri kalan 6 ayın bedeli ödenecek. Yeni askerlik sistemi hakkında açıklamalar yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kalıcı bedelli askerliğin detayları paylaştı. Peki askere gideceklerin araştırdığı Tek Tip Askerlik ne zaman çıkacak? Kalıcı bedelli askerliğin ücreti kaç TL? İşte tüm öne çıkan gelişmeler...

KALICI BEDELLİ NE KADAR OLACAK?

 

Taslağa göre 3 ayı temel askerlik süresi ve zorunlu olurken, kalan 6 ay için bedel ödenebilecek. Bu bedelin ne kadar olacağı her yıl yeniden belirlenecek. Yani şuan için net bir rakam gözükmese de her ay için asgari ücret tutarı olacağı öngörülüyor.

TARİH SEÇME HAKKI TANINACAK!

Nitelikli mesleklere sahip olanlar, askerlik yaparken cephede değil, kendi meslek gruplarına uygun görevlerde süreyi tamamlayacak. Hangi meslek grubunun hangi şartlarda ve dönemlerde askerlik yapacağı konusunda, Milli Eğitim, Sağlık ve Adalet gibi bakanlıklardan alınan görüşler düzenlemeye rehber olacak. Doktor, öğretmen, hakim ve sporcu gibi meslek sahiplerine, hangi dönemde askerlik yapacakları konusunda tercih hakkı getirilecek.

Tek Tip Askerlik Sistemi! Kalıcı Bedelli

TEK TİP ASKERLİK NE ZAMAN ÇIKIYOR?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yeni askerlik sistemine ilişkin çalışmaların yoğun şekilde sürdürüldüğünü belirterek "Önümüzdeki günlerde bu tamamlanacak ve bundan sonra ülkemizin, kamuoyunun gündeminden mümkünse bu bedellidir, dövizlidir, 6 ay mıdır, 7 ay mıdır, asteğmendir, üsteğmendir lafını çıkarıp bunu bir zemine oturtma gayretimiz sürüyor" demişti. Yani 2019 yılı itibariyle tek tip askerlik sistemine geçileceği ön görülüyor. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günkü grup toplantısı sırasında Kalıcı bedelli askerlik ile ilgili “Gereken hazırlıkların ve planlamaların yapılmasının ardından Türkiye’yi bir daha bedelli kanunlarına ihtiyaç duyulmayacak bir askerlik sistemine kavuşturmuş olacağız” açıklamasında bulundu

SON ÇIKAN BEDELLİ ASKERLİK SİSTEMİ NASIL OLMUŞTU?

Askerlik Kanunu ile Diğer Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, 1 Ocak 1994 tarihinden önce doğanlar, üç ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvurmaları, 15 bin TL ödemeleri ve 21 gün temel askerlik eğitimini yerine getirmeleri şartıyla askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. Yurt dışında yaşayıp, bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin, 2 bin Euro ödemesi gerekecek.

YORUMLAR 16
  • asker annesi 5 yıl önce Şikayet Et
    ne bekliyorsunuz artık biran evvel çıkarın beselli olsun artık askerlikler
    Cevapla
  • gül 5 yıl önce Şikayet Et
    bir an evvel çıkarın artık bedelli olsun artık askerlikler
    Cevapla
  • Düşünmeyen Adam 5 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen çıksın ya çok ihtiyacımız var gençler olarak böyle bir sisteme
    Cevapla
  • Düşünen Adam 5 yıl önce Şikayet Et
    Eski sistemden dolayı zarar gören kişiler ne olacak, yeni sistem olsa zamanında askerliğini yapardı ama yetkili kişilerin söylediği gibi herkese uymayan bir askerlik sisteminden kalanlar ne olacak?
    Cevapla
  • Asker annesi 5 yıl önce Şikayet Et
    Biran evvel çıksın artık çok dallanıp budaklandı çocuklarımızı da bizleri de üzüyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle