Yeni rekor bekleniyor! İş dünyası hedef yükseltti

İstanbul Havalimanı, lojistik alanı ve kargo kapasitesi ile ihracatta yeni rekorların kırılmasını sağlayacak. Ticaret, lojistik ve turizmde Türkiye’nin stratejik konumunu çok daha nitelikli hale getirecek

Yeni rekor bekleniyor! İş dünyası hedef yükseltti
Yeni rekor bekleniyor! İş dünyası hedef yükseltti
GİRİŞ 30.10.2018 08:38 GÜNCELLEME 30.10.2018 08:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul'u havacılık açısından küresel bir merkez haline getirecek olan ve dün ilk fazı açılan İstanbul Havalimanı, sahip olduğu özelliklerle iş dünyasında hedeflerin yükseltilmesini sağladı. Ekonomiye yıllık katkısının 73 milyar TL olması planlanan İstanbul Havalimanı'nın, ihracatta yeni rekorlara imza atılmasını sağlaması bekleniyor. 1.6 milyon metrekare lojistik alanı ve 5.5 milyon ton kargo kapasitesiyle İstanbul Havalimanı, daha fazla Türk ürününün dünyaya ulaştırılmasına öncülük edecek.

DÜNYA ÇAPINDA KAMPANYA
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), İstanbul Havalimanı'nın açılışı kapsamında uluslararası boyutta tanıtım kampanyası başlattı. Türkiye Tanıtım Grubu'nun (TTG) iletişimini yönettiği yurtiçi ve yurtdışı kampanya ile dünyanın dört bir yanında İstanbul Havalimanı'nın kargo kapasitesiyle Türk ihracatçısının gücüne dikkati çekiliyor. "Dünya küçülüyor, ihracatımız büyüyor" sloganıyla başlatılan tanıtım kampanyasıyla İstanbul Havalimanı'nın kargo kapasitesi ve lojistik üssü ile Türkiye'den artık daha fazla ürün çeşidinin dünyanın dört bir yanına zamanında ulaştırılacağı mesajı verildi. TİM Başkanı İsmail Gülle, "İstanbul Havalimanı, ihracatta yeni rekorlara imza atmamızı sağlayacak. 1.6 milyon metrekare lojistik alanı ve 5.5 milyon ton kargo kapasitesiyle İstanbul Havalimanı, daha fazla ürünümüzü dünyaya ulaştırmak açısından bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu.

TÜRKİYE E-TİCARETTE ÜS OLACAK
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Havalimanı ile Türkiye'yi küresel ticarette geleceğe uçuracak tarihi İpek Yolu'nun gökyüzünde hayat bulacağını bildirdi. Cumhuriyet'in 95. yılının bir başyapıt ile kutlamanın heyecanını yaşadıklarını aktaran Avdagiç, İstanbul Havalimanı ile e-ticaret kargosunda üs haline geleceklerini vurguladı. Avdagiç, "Türkiye, sadece doğu ile batıyı değil, tüm dünyayı birleştiren bir köprü oldu" dedi.

TURİZME BÜYÜK İVME KAZANDIRACAK
TÜRKIYE Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, İstanbul Havalimanı'nın Türkiye turizmine büyük ivme kazandıracağını belirterek, "Havalimanı sayesinde oluşacak turist akışını değerlendireceğiz. İstanbul üzerinden aktarma yapacak yolculara günübirlik şehir turları düzenleyerek İstanbul'u daha yakından tanımalarını sağlayacağız" dedi. İstanbul Turizm Derneği (İSTTA) Başkanı İbrahim Halil Korkmaz da, havalimanına İstanbul isminin verilmesiyle şehir markasına ciddi katkı sağlandığını vurguladı.

ALMANYA'DA ŞAŞKINLIK YARATTI
İSTANBUL Havalimanı Alman medyasında da yankı uyandırdı. Alman DW Türkçe, "İstanbul'un kuzeyinde 76.5 milyon metrekarelik dev bir alana inşa edilen havalimanı, aynı anda 500 uçağın park edebileceği büyüklüğü ile Avrupa'da Heatrow ve Frankfurt Havalimanları'na rakip olacak" değerlendirmesinde bulundu. Neue Luzerner Zeitung Gazetesi'nde Gerd Höhler imzasıyla çıkan yazıda, Türkiye'nin 44 ay gibi bir sürede mega projeyi tamamlaması hayranlıkla dile getirildi. Yazıda, "Yeni terminal binası yılda 90 milyon yolcu kapasitesine göre tasarlandı. Bu yeni havaalanı Pekin ve Dubai ile aynı ligde oynayabilecek güçte. Bir kıyaslama yapacak olursak, Frankfurt/ Main geçen yıl 64.5 milyon yolcu taşıdı. İstanbul, yeni hava trafik geçişi ile Avrupa, Asya ve Afrika arasındaki merkez olmak istiyor" denildi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 1
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun Allah utandırmasın selamet versin
    Cevapla