Türkiye'yi 1 milyar dolar zarara soktular! Daha öncede yapmışlardı

Başkan Erdoğan'ın İhalesi yapılmış İzmir Limanı, Danıştay’da iki yıl bekledi. Alan kişi sonunda vazgeçti ve 1 milyar dolar kaybettik. 1 milyar doların bedelini bu millete ödetmeye kimsenin hakkı yok' şeklinde yaptığı açıklama daha önce yaşanan benzer olayları akla getirdi.

Türkiye'yi 1 milyar dolar zarara soktular! Daha öncede yapmışlardı
Türkiye'yi 1 milyar dolar zarara soktular! Daha öncede yapmışlardı
GİRİŞ 25.10.2018 11:57 GÜNCELLEME 25.10.2018 14:20
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "150. Yılında Şura-yı Devlet'ten Danıştay'a" başlıklı uluslararası sempozyuma katıldı.

Erdoğan burada yaptığı açıklamada "Ben damdan düştüm de onun için konuşuyorum. İzmir Limanı'nın biz ihalesini yapıyoruz ve Danıştay'da İzmir Limanı'nın ihalesi 2 yıl bekliyor. Sonunda burayı alacak olan kişi vazgeçiyor ve biz 1 milyar dolar kaybediyoruz. Şimdi bunu bana, Allah aşkına, Danıştay neyle izah edecek? 1 milyar doların hesabını kim verecek? Kalkarsın seri olarak ne düşünüyorsan bize bildirirsin, ondan sonra biz de kararımızı veririz. Ama 1 milyar doların bedelini bu millete ödetmeye kimsenin hakkı yok. İdarede böyle bir şey olduğu zaman bütün yargı organları idarenin üzerine çullanıyor ama Danıştay böyle bir kararı geciktirmede maalesef ağırdan aldığı zaman kim bunun hesabını soracak? Bu hesabı soracak olan merci yok." dedi.

 

 

DAHA ÖNCEDE YAŞANMIŞTI

1993 yılında Türk Telekom'un satışında da benzer bir durum yaşanmış ve Türkiye büyük maddi kayıplar yaşanmıştı. O dönem yaşanan olayı Bunu Tansu Çiller şu sözlerle açıklamıştı: “Telekom’un özelleştirilmesini öngören yasayı biz 1993’te Meclis’e sunduk. O zaman İngiltere dışında kimse özelleştirme yapmamıştı. Morgan Stanley, Telekom’a 40 milyar dolar değer biçti. Yasa Meclis’ten geçti. Fakat Sayın Ecevit, Yılmaz ve Özkan, yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürdüler ve iptal ettirdiler. Bizim zamanımızda Telekom’un yarısı özelleştirilseydi, 20 milyar dolar elde edecektik. O tarihteki borcumuz 17 milyar dolardı." 

11 Kasım 2005’te yüzde Türk Telekom'un yüzde 55 hissesi 6 milyar 550 milyon dolara özelleştirildi.

YORUMLAR 46
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    devleti ve vatanı zarara sokanlara zimmet çıkarılsın bakalım bir daha yapıyorlarmı
    Cevapla
  • saydemir 5 yıl önce Şikayet Et
    Önceden verilen kararın şu an açıklanması enteresan,düşündürücü.
    Cevapla
  • 57.Alay 5 yıl önce Şikayet Et
    Atanmislar verdikleri hatali kararlardan mesul olsunlar.boyle aymazlik olmaz.hesap verecekler.
    Cevapla
  • Misafir Sanatçı 5 yıl önce Şikayet Et
    Devleti zarara uğratan hangi kurum,hangi şahıs olursa olsun, mutlaka cezalandırılmalıdır...
    Cevapla
  • sefer 5 yıl önce Şikayet Et
    Etö/fetö nün beli kırılmışmıdır kırılmamışmıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle