Almanlar Türk firması istiyor

Türk otomotiv yan sanayisinin gücü Almanya’da yapılan anketle ortaya çıktı. TAYSAD’ın yaptığı ankette dünya otomotiv devi Almanların ilk tercihinin Türkiye olduğu saptandı. Başkan Alper Kanca, “Son derece güçlü bir algıya sahibiz” dedi.

Almanlar Türk firması istiyor
Almanlar Türk firması istiyor
GİRİŞ 24.10.2018 09:24 GÜNCELLEME 24.10.2018 09:24

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) tarafından Türk otomotiv sektörünün Almanya’daki algısını ölçümlemek amacıyla araştırma yaptı. Araştırma hakkında bilgi veren TAYSAD Başkanı Alper Kanca, "TAYSAD olarak gerçekleştirdiğimiz araştırmanın en çarpıcı sonucu Alman otomotiv sektöründe artık iyice yerleşmiş, Türk otomotiv sektörü ile ilgili son derece olumlu bir algının söz konusu olması. Bu, Türk tedarik sanayisinin iş yapış ve ürün kalitesinin önemli bir göstergesidir" şeklinde konuştu.

İŞ YAPMAK İÇİN BEKLİYORLAR

Araştırma sonuçlarına göre; Türkiye’nin otomotiv sektörü için önemi Almanya’da gerçekleşen araştırmaya katılanların cevaplarından da anlaşılmakta. Ankete katılan ve karar alma konumunda olan yöneticilerden üçte ikisi Türkiye ile ya hâli hazırda iş yapıyor ya da yapmayı planlıyorlar. Yine ankete katılan sektör yöneticilerinin üçte ikisi Türk otomotiv sektörü ile ilgili bilgilerinin çok iyi veya iyi olduğu kanaatinde.

TÜRKİYE’DE SEKTÖR GÜVENİLİR

Araştırmada, Türkiye ile iş birliği yaptıklarını ya da yapmak istediklerini ifade eden katılımcılar, iş birliği için başlıca neden olarak Türkiye’deki üretim maliyetlerinin düşüklüğünü (yüzde 78), Türk çalışanların yüksek motivasyonunu (yüzde 75) ve sektörün güvenilir (yüzde 66) olduğunu belirtti. Dikkat çeken bir diğer husus da özellikle Türkiye ile tecrübesi olan Alman otomotiv yöneticilerinin, Türk otomotiv tedarikçilerinin temel özelliklerinden birini inovasyon gücünün yüksekliği olarak görmeleri. Araştırma sonuçlarına göre, Alman karar vericiler tarafından coğrafi konum ile birlikte Türkiye’nin AB ile Gümrük Birliği ve AB müzakere süreçlerinin Türkiye ile iş birliğinin sürdürülmesi açısından olumlu olduğu sonucuna varıldı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK