Bakanlık harekete geçti! Yeni düzenleme yolda

Ticari kullanımla birlikte sportif ve hobi amaçlı drone kullanımının da hızla yaygınlaşması üzerine Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yeni yönetmelik hazırlığına başladı.

Bakanlık harekete geçti! Yeni düzenleme yolda
Bakanlık harekete geçti! Yeni düzenleme yolda
GİRİŞ 24.10.2018 04:46 GÜNCELLEME 24.10.2018 05:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bakanlık bünyesinde Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK), önümüzdeki dönemde drone’ların kullanacağı frekanslarla ilgili çalışma yaparken, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de (SHGM) kayıt sistemiyle ilgili bazı değişiklikleri düzenleyecek. Mevcut yönetmelik kapsamında 500 gram ve üstü ağırlığındaki drone’ların e-Devlet üzerinden kayıt yapılması gerekirken, bu zorunluluk yeni yönetmelikle 250 grama kadar düşürülecek.

 

 

Kayıtların takibiyle ilgili yeni bir sistem hazırlanırken, bandrol seçeneğinin de masaya yatırıldığı öğrenildi.

Bu seçenek, bakanlık yetkililerince kabul görürse, kayıt işlemi, drone’u satın alan kullanıcının inisiyatifine bırakılmak yerine, televizyon ithalatında uygulanan TRT bandrolü gibi ithalatçıya getirilecek bandrol zorunluluğuyla yapılacak. Yeni yönetmelikte, şehirlerde drone uçurulabilecek alanlara ilişkin de düzenlemeler yapılacak. Sportif ve hobi amaçlı kullanıma yönelik kentlerde serbest bölgeler belirlenecek ve kullanıcılar, herhangi bir kurumdan izin almaksızın bu bölgelerde drone uçurabilecek.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 5
  • MersinX 5 yıl önce Şikayet Et
    Kış geldi, herkes yerli yersiz öksürüyor. Virüs kontrol belgesi ile, bandrollü antibakteriyel mendil düzenlemesini bekliyoruz Reiz.
    Cevapla
  • Qwerty 5 yıl önce Şikayet Et
    Normal sabundan şaşma. Antibakteriyel sabunlar fayda dan çok zararı vardır. Ticari aldatmacadır. (Bir kimyager)
    Cevapla
  • Çakır27 5 yıl önce Şikayet Et
    eee ben köyümde arazilerimi kontrol etmek ve güvenliğini sağlamak için alıp uçurucam hırsızlara karşı bir önlem nasıl olucak bu iş
    Cevapla
  • çöl aslanı 5 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşın drone kullanılması yasaklanmalı.
    Cevapla
  • Sorunlu e devlet 5 yıl önce Şikayet Et
    Tam bir aydir e devlette telefon guncellemesi icin turksati ariyorum ordaki beyfendi hep mesgule aliyor boyle insanlar devletimizi zayiflatiyor sorumsuz insanlar yuzunden sorunlu e devlet oluyor
    Cevapla