Alman devinden Suudilere tepki! Katılmayacak...

Siemens Üst Yöneticisi (CEO) Joe Kaeser, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın himayesinde 23-25 Ekim'de Riyad'da düzenlenecek ve "Çöldeki Davos" olarak nitelendirilen Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) konferansına katılmayacağını bildirdi.

Alman devinden Suudilere tepki! Katılmayacak...
Alman devinden Suudilere tepki! Katılmayacak...
GİRİŞ 22.10.2018 17:12 GÜNCELLEME 22.10.2018 17:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kaeser, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu hafta Riyad'da düzenlenecek yatırım konferansına katılmayacağını belirtti.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki Başkonsolosluğu'nda öldürülmesini "barbarca eylem" olarak niteleyen Kaeser, gerçekte ne olduğunun yetkililer tarafından açıklığa kavuşturulması, bu yapılırken bütün Suudi Arabistan halkının suçlanmaması gerektiğini kaydetti. 

Kaeser, Siemens’in Suudi Krallığı ve "Vizyon 2030"un güvenilir ve kararlı bir ortağı olduğunu belirterek, "Şu anda yapılması gereken, gerçeğin bulunması ve adaletin tecelli etmesi." ifadesini kullandı. 

Kaeser’in söz konusu konferansa katılmaması konusunda Alman kamuoyunda yoğun çağrılar yapılmıştı.

Deutsche Bank CEO'su Christian Sewing de konferansa katılmayacağı duyurmuştu.

YORUMLAR 1
  • Atabey 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun ilk defa Almanyayı alkışlıyorum ne yapsalardı katil bir yönetimin toplantısına mı katılsalardı..Suud yönetimi katliam yapmıştır çok açık seçik herşey ortada..
    Cevapla