Dünya devleri birer birer çekiliyor

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbeti hakkındaki yaygın kaygılar sürerken, Suudi Arabistan'ın düzenlediği üst düzey yatırım konferansına katılımını iptal eden kişi ve kurumlar artıyor.

Dünya devleri birer birer çekiliyor
Dünya devleri birer birer çekiliyor
GİRİŞ 16.10.2018 17:05 GÜNCELLEME 16.10.2018 17:27
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

HSBC, Standard Chartered ve Credit Suisse de yöneticilerinin 23-25 Ekim tarihlerinde Suudi Arabistan'da düzenlenecek konferansa katılmayacaklarını açıkladılar.

Aynı kararı daha önce JPMorgan & Chase Co CEO'su Jamie Dimon ve BlackRock CEO'su Larry Fink de açıklamışlardı.

 

Önde gelen medya ve teknoloji sektörü şirketleri de Kaşıkçı'nın kaybolmasından sonra toplantıya katılmayacaklarını duyurdular.

ABD'de yaşayan ve Washington Post gazetesinde köşe yazarı olan Kaşıkçı, 2 Ekim günü ülkesinin İstanbul'daki başkonsolosluk binasına girmiş ancak daha sonra kendisinden haberalınamamıştı.

Türk yetkililerin Kaşıkçı'nın binada öldürülmüş olabileceği yolundaki görüşü, Suudi Arabistan tarafından reddedilmişti.

Amerikan medyasındaki haberlere göre ise Riyad yönetimi Kaşıkçı'nın sorgulanması sırasında öldürüldüğünü kabul etmeye hazırlanıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bugün Suudi Arabistan Kralı Salman ile görüşmek üzere Riyad'a gitti.

ÜNLÜ OYUNCU DA GEZİSİNİ İPTAL ETTİ

Hollywood’un ünlü oyuncusu Gerard Butler yeni filmi Hunter Killer için Suudi Arabistan’a yapacağı basın turunu kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı olayı nedeniyle iptal etti.

48 yaşındaki İskoç aktör, dün Pentagon’da yaptığı basın açıklamasında Suudi Arabistan gezisini iptal ettiğini açıkladı. Butler, “Bu olay, böyle bir gezi yapmak için iyi bir zaman olmadığını hissettiriyor. Suudi Arabistan’a gitmek büyük bir duyarsızlık örneği olurdu” dedi.

YORUMLAR 18
  • Abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin bu işin içinde olmamasının imkanı yok. Ama ihale Suuda kalacak böyle giderse. Beter olsun prens Selman. Türkiye'ye dil uzatıp duruyordu .
    Cevapla
  • master 5 yıl önce Şikayet Et
    krala ve oğluna soruyorum. İçinde kabenin olduğu , son peygamberin geldiği bir ülkeyi yönetiyorsunuz. Müslümanlığın neresinde öne sürdüğünüz mazeretlerden dolayı bir gazetecinin veya insanın öldürülmesi gerekir diye yazıyor. Nerede Müslümanlığınız? Ben artık sizlerin müslüman olduğunuza inanmıyorum. Akılsızlar.
    Cevapla
  • dogrucu 5 yıl önce Şikayet Et
    osmanlıyı arkadan kalleşlikle ingiliz oyunlarıyla vuran ingiliz egemenliğine bağlı suud kabilesi çölden gelip hazır topraklara konduğu yetmiyormuş gii müslümanlığında liderleri olmak istediklerini öldürmek ile nam salmışlardır mekke ve medine dışına bir çıkın istanbuldan farkı yok dediğimi anlayacaksınız
    Cevapla
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Buradan şu çıkar.Hiç bir zaman kafir topluluğundan dost olmaz. Sırtınızdan yersiniz bıçağı.Küfür tekk millettir.
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Alma mazlumun ahını(filistin-yemen), çıkar aheste aheste
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle