Engel tanımıyor! Yerli motor kullanılacak

Savunma Sanayii Başkanlığı, Kara Kuvvetleri ile Jandarma Genel komutanlıklarının taktik seviyede keşif gözetleme ihtiyacını karşılamak üzere Özel Maksat Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç projesi başlatıyor.

GİRİŞ 15.10.2018 08:19 GÜNCELLEME 15.10.2018 09:12
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında 10 Ekim’de toplanan SSİK, Kara Kuvvetleri Komutanlığı için 6x6 Komuta ve Radar Araçları, 8x8 Sensör ve KBRN Keşif Araçları ile Jandarma Genel Komutanlığı için 6x6 Zırhlı Muharebe Aracı tedariğine yönelik projenin FNSS ile yürütülmesini kararlaştırdı.


 
İLK KEZ YERLİ MOTOR KULLANILACAK
 
Düşük ve yüksek yoğunluklu muharebe alanlarında kullanılmak üzere PARS 8x8’i, keşif ve iç güvenlik harekatları için de PARS 6x6’yı üreten FNSS, proje kapsamında ilk kez yerli bir motoru, taktik tekerlekli zırhlı araca entegre edecek.
 
Komuta ve Zırhlı Muharebe Araçlarına modern komuta kontrol ve haberleşme donanımı ile 25mm Uzaktan Komutalı Kule Sistemi, Radar Araçlarına ilgili görev donanımı entegre edilecek. 8x8 Sensör ve KBRN keşif araçlarında ise, ileri teknoloji görev donanımı ve 12.7mm Uzaktan Komutalı Silah Sistemi bulunacak.
 
2 METRELİK HENDEĞİ AŞIYOR
 
PARS 8x8, 100 kilometre hıza ulaşabiliyor, yüzde 60 dik, yüzde 30+ yan eğimde hareket edebiliyor. 70 santim yüksekliğinde engel ve 2 metre derinliğinde hendek geçebilen PARS 8x8, patlamaya ve delinmeye karşı özel önlemler alınmış yakıt tanklarına sahip.
 
PARS 6x6 da, 8x8’de olduğu gibi özel yakıt tanklarına sahip. Amfibi bir araç olan PARS 6x6, suda saatte 8 kilometre hıza çıkabiliyor.

YORUMLAR 15
  • Mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    Öntarafına hidrolik iki ayak takılsa arka tarafa da küçük bir kazıyıcı. Yolun bittiği yerde hidroliklerle yükselir kazıyıcıyla kendini dayanır engelleri aşar.
    Cevapla
  • Leman 5 yıl önce Şikayet Et
    İşte budur yerli ve milli olalım. Çok kuvvetli hareketli ve herşeye dayanıklı suda karada gidebilen zırh çok kuvvetli araçlarımız olsun sayısı artsın. Dosta güven düşmana korku salsın.
    Cevapla
  • Korkut 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatanımıza Milletimize hayırlı uğurlu olsun inşallah. Başarılar dilerim. Lütfen bu ve benzeri güvenlik güçlerimizin kullandığı tüm araçlar zırhlı olsun mayınlara dayanıklı olsun saygılar.
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    yerli motor acilen yerli morora ihtiyaç var
    Cevapla
  • Münip 5 yıl önce Şikayet Et
    Motoru kim üretecek? Onu da öğrenip yazsaydınız!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle