Çiftçiye buğday ve arpa tohumu desteği!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil ilçesinde buğday ve arpa tohumu dağıttı.

Çiftçiye buğday ve arpa tohumu desteği!
Çiftçiye buğday ve arpa tohumu desteği!
GİRİŞ 14.10.2018 17:38 GÜNCELLEME 14.10.2018 17:38

Çiftçileri destekleme programı kapsamında buğday ve arpa tohumu dağıtımına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi; Karkamış, Yavuzeli, Araban, Nurdağı ve İslahiye ilçesinin ardından Şehitkâmil ilçesinde, çiftçilerin yanında olduğunu gösterdi. Büyükşehir, ilçede 600 çiftçiye 150 ton buğday ve 50 ton arpa tohumu dağıttı.

ŞAHİN: TOPRAK BEREKETTİR, TOPRAK GELECEKTİR

Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi (OFM)’nde düzenlenen arpa ve buğday tohumu dağıtım töreninde konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Toprak anadır, toprak yardır, toprak nimettir, toprak berekettir, toprak gelecektir, topraktan geldik, toprağa döneceğiz, dolayısıyla çiftçimizin işlediği toprak bizim için altın değerindedir. Osmanlı tarihi incelediğinde, çiftçilerin üzerine bir sistem kurulmuş, ne zaman o sistem zayıflamış devletin gücü de o zaman zayıflamış. Devletin ortaya koyduğu yapı, toprak ne kadar fazla işlenirse o kadar devletin kuvvetleneceği yapıdır. Bizim medeniyetimiz, bizim tarihimiz, bizim kültürümüz bize bunu emrediyor.

ASLA TOPRAĞI PARÇALAMADIK, BÖLMEDİK

Sanayi savunma sanayisini niçin güçlendirmeye çalışıyoruz? Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milli ve yerli savunma sanayisi kurmaya çalışıyoruz. Birilerinin kötü niyetine karşı güvenli bölge oluşturmak için bu çok önemli. Bu ne kadar önemliyse gıda güvenliği ve kendi kendine yetme de bir o kadar önemlidir. O yüzden çiftçiler bizim için çok önemlidir. Madenimiz az, petrolümüz kıt, o yüzden çok çalışmamız lazım. Eski Türkiye’de, ‘benim oyumla çobanın oyu bir olur mu?’ diyen işçiyi, çiftçiyi, çobanı küçülten bir anlayıştan ‘bugün başımızın tacısınız, iyi ki siz varsınız’ diyen yeni bir Türkiye inşa ediyoruz. AK Parti hükümetlerinde, ‘toprağı parçalamayacağız, bölmeyeceğiz’ dedik, bu yönde hukuki düzenlemelere gittik, toprak bereketini verdi. Çiftçilere verdiğimiz her türlü destekle Avrupa’da üçüncü olduk.  Gübre desteğinde, makine desteğinde önemli adımlar attık” dedi.

Bu yıl ilki düzenlenen Gastronomi festivalinde Gaziantep’e gelen dünyaca ünlü şeflerin kente ve kentin lezzetine hayran kaldıklarını belirten Şahin, bu şehrin toprağını, güneşini tarihle birleştirdiklerini söyledi.

MİLLETVEKİLİ KOÇER’DEN BÜYÜKŞEHİR’E ÖVGÜ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdullah Nejat Koçer ise, Büyükşehir Belediyesinin tarıma ve çiftçiye verdiği önemden dolayı takdir edilmesi gerektiğini söyledi.

Koçer, şunları bildirdi:  “Gaziantep, belediyecilik açısından rol model oldu. Burada yapılan birçok proje, birçok aktivite Türkiye’de örnek alınmaya başlandı. İnsanlar, ‘Gaziantep, şunu yapmış gidip görelim’ demeye başladı. Gaziantep,  yeni bir anlayışla yukarı doğru çıkıyor. Nedir bu anlayış? Sosyal belediyecilik anlayışı, ekonomik belediyecilik anlayışı, tarımsal belediyecilik anlayışı,  tarih ve kültüre sahip çıkan bir belediyecilik anlayışı ama en önemlisi insana sahip çıkan bir belediyecilik anlayışı bizim başarımızdır.”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz ilçelere yönelik yapılan destekleri anlatarak, Şehitkâmil ilçesinde 600 çiftçiye, 150 ton buğday tohumuyla 50 ton arpa tohumu dağıtacaklarını kaydetti.