Fransa'dan İstanbul çağrısı: Büyük fırsat!

Fransız haber ajansı Associated French Press (AFP), yabancı yatırımcılara İstanbul’dan "yalı almaları" yönünde çağrıda bulundu.

Fransa'dan İstanbul çağrısı: Büyük fırsat!
Fransa'dan İstanbul çağrısı: Büyük fırsat!
GİRİŞ 10.10.2018 07:23 GÜNCELLEME 10.10.2018 08:01
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Fransız ajans yaptığı haberde dolar ve euronun, Türk Lirası karşısında değer kazanmasıyla İstanbul’da Boğaz’a nazır tarihi yalıların fiyatlarının yabancı yatırımcılar için cazip hale geldiğini vurguladı. Yatırımcılara seslenen ajans, tarihi Osmanlı yalılarını överken, Türkiye’den gayrimenkul almaları halinde Türk vatandaşlığına geçişlerinin de kolaylaşacağı yönünde bilgi verdi.

60 ADEDİ HALEN SATIŞTA

 

 

Türkiye’den iletişime geçtikleri gayrimenkul uzmanlarından Boğaz’da 60 adet yalının satılığa çıkarıldığını yazan ajans, Boğaz’daki yalılara en çok talebin Körfez ülkelerinden geldiğini belirtti. Özelikle Katarlı yatırımcıların pazara hakim olduğunu aktaran AFP, yaşanan son ekonomik çalkantılar sonucu İstanbul’un Körfez yatırımcılar için cennete dönüştüğünü ifade etti. Yabancı yatırımcılar Türk lirasının yaşadığı hareketlenmeyi yakın zamanda aşacağına inanıyor Yaptıkları görüşmelerde körfez ülkelerindeki yatırımcıların Türk lirasının yaşadığı hareketlenmeyi yakın zamanda aşacağına inandıklarını belirten Fransız ajans, bu sebeple yabancı yatırımcıların bu dönemi bir fırsat olarak değerlendirdiğini kaydetti.

YORUMLAR 4
  • Hamdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah aşkına gavura ev arazi satmayın niyetleri başka ha müslüman görünümlü islam düşmanlarına da satilmasin biran önce yasaklansın
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bazı gayrimenkul veya Tarihi gayrimenkul yapıların özel şartları olması lazım. Türk Vatandaşı olması ve sicili araştırılması lazım.
    Cevapla
  • satılamaz 5 yıl önce Şikayet Et
    yalı satışı ve hatta boğaz çevresinden yabancılara satış yasaklansın. onlara baksan onların bir sürü yasakları vardır böyle.
    Cevapla
  • DersAlsaydık 5 yıl önce Şikayet Et
    Büyük tehlike. Sonra misyoner yuvası ya da yabancı istihbaratçıların gözlemevi oluyorlar.
    Cevapla