Avrupa'da 5 haftada 5 hava yolu şirketi iflas etti

Son beş haftada Avrupa'da peş peşe beş düşük maliyetli (low cost) hava yolu şirketi iflas etti.

Avrupa'da 5 haftada 5 hava yolu şirketi iflas etti
Avrupa'da 5 haftada 5 hava yolu şirketi iflas etti
GİRİŞ 07.10.2018 22:21 GÜNCELLEME 07.10.2018 22:23
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Azur Air (Almanya), Small Planet (Almanya), VLM (Belçika) ve Skywork Airlines (İsviçre) hava yollarının ardından şimdi de Danimarka-Letonya kökenli Primera Air iflas etti.

2003 yılında kurulmuş olan Primera Air'in dokuz uçağı vardı ve en son Kuzey Amerika uçuşları yapıyordu. Eylül ayı sonunda resmi olarak iflasını açıklayan Azur Air'in en son olarak sadece tek bir Boeing 737 uçağı ile iş yaptığı biliniyor.

 

 

Azur Air´den kısa bir süre önce iflas eden Small Planet Almanya şirketinin ise dört Airbus A320 ve iki Airbus A321 vardı. Belçikalı VLM tek uçakla uçuyordu Ağustos ayın sonunda faaliyetlerine son veren Belçikalı VLM Airlines, bütün uçaklarından vazgeçerek sadece bir adet Fokker 50'yi elinde tutmuştu.

Milliyet'in haberine göre şirket onu da iflastan sonra bir daha uçurmadı. Bölgesel uçuşlar yapan İsviçreli Skywork Airlines, yine Ağustos sonuna doğru faaliyetlerine son vererek toplam 11 bin yolcuyu mağdur etti.

YORUMLAR 21
  • Konyalı Kazım 5 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa kaynaklarını kaybediyor. Yeraltı zenginlikleri zaten bitti. Kara Kıta da bilinçlendi. Avrupa önümüzdeki yüzyılda Kara Avrupa olarak tanımlanacak ve Almanlar dahil Türkiye'ye işçi olarak geleceklerdir: Bu keşif keramet değil; bilimsel bir veridir. Yeter ki Türkiye birliğini koruyabilsin:
    Cevapla
  • Fani 5 yıl önce Şikayet Et
    Ys 3. Havalimanı açılırsa ne olur bi düşünün.Aç kalır bunlar aç.Bunlar Kendilerine asla rakip istemezler.Çünkü güreşmeden masa başında galip gelmeyi tercih ederler.Bunun içinde her yolu kendilerine mübah görürler.Onlar için özgürlük sadece kendi menfaatlerinin yerine gelmesidir.
    Cevapla
  • EAGLEEYE 66 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkish Airlines geliyor gelin thy ye biat edin huzur Turkish Airlines dunyayi tasir
    Cevapla
  • erbat 5 yıl önce Şikayet Et
    insaatlerde adama ihtiyacimiz var gelsinler
    Cevapla
  • Selâmi 5 yıl önce Şikayet Et
    Yav daha açmadık 3. havaalanımızı, aceleniz ne.???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle