Türkiye'den kritik hamle! Yüzde 25 ek vergi

Demir-çelik ürünlerinin ithalatına geçici olarak koruma getirildi. 200 gün süreyle Demir-Çelik ürünlerinin ithalatında yüzde 25 ek mali yükümlülük getirildi.

Türkiye'den kritik hamle! Yüzde 25 ek vergi
Türkiye'den kritik hamle! Yüzde 25 ek vergi
GİRİŞ 02.10.2018 07:13 GÜNCELLEME 02.10.2018 09:17
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar, yayım tarihini izleyen 15. gün yürürlüğe girecek.

Buna göre, "yassı mamuller", "uzun mamuller (çubuklar, teller ve profiller)", "boru ve içi boş profiller", "paslanmaz çelikler" ile "demiryolu ve tramvay hattı malzemeleri"nin ithalatında, ithal artışının yerli üretimde neden olduğu ciddi zarar tehdidinin ve oluşabilecek telafisi güç zararların önlenebilmesi amacıyla 200 gün süreyle eşyanın CIF kıymetinin (ithalatta malın bedeline, sigorta ve taşıma giderlerinin de eklenmesiyle oluşan fiyat) yüzde 25'i oranında ek mali yükümlülük uygulanması kararlaştırıldı. 

Gelişmekte olan 143 ülke menşeli bazı demir çelik ürünlerinin ithalatında ise ek mali yükümlülükten muafiyet sağlamak üzere tarife kontenjanı açıldı. Tarife kontenjanı miktarı söz konusu ülkeler için toplam 518 bin 803 ton olarak belirlendi. Ancak belirli ülkeler tarife kontenjanı miktarının, her bir ülke veya gümrük bölgesi menşeli eşya için 172 bin 934 tonu geçmemesi kararlaştırıldı

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • tun 5 yıl önce Şikayet Et
    vergi dışarıya yapılmış bir hamle değil zaten paslanmaz celiğin Türkiyede üretimi yok mecburen vergi yine bizden cıkakacak yani tamamen vergi hamlesi piyasaların artışıns sebep
    Cevapla
  • asfjfjfks 5 yıl önce Şikayet Et
    yani fiyatlar daha da yükselecek demektir
    Cevapla
  • Kocasolak 5 yıl önce Şikayet Et
    Çin mallarınada ek vergi koy iç üretim ve istihdam canlansın. İncik boncuk oyuncak, takke teşbih seccade 22 milyar dolar para veriyoruz YAZIK. B iz Çin’e iki milyarlık dahi mal satamazken.
    Cevapla
  • kamil 5 yıl önce Şikayet Et
    inşaatlar durur.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Paslanmaz çelikte Hale’n dışa bağımlıyız, %25 daha pahalıya mal alıp nasıl ihracat ı arttıracağız ? bu zam piyasaya düşerse zaten bu sektörde çöker %25 kar marjımız yok..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle